Facebook Pixel

Biologisch dekbed

Al onze biologische dekbedden dragen een ecologisch keurmerk zoals Greenline, Global Organic Textile Standard (GOTS) en/of het Fairtrade keurmerk. GOTS is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel. Zo kunnen wij U garanderen dat al deze dekbedden op een duurzame wijze zijn geproduceerd. Dit betekent concreet dat er voor de productie en het wassen van de dekbed(vulling) geen chemicaliën worden gebruikt. U weet dus zeker dat het dekbed en kussen met dit logo/certificaat helemaal schoon en ecologisch is.

Biologische wol

Onze zuivere, biologische wol is afkomstig uit Frankrijk. Onze biologische wol is GOTS gecertificeerd. De GOTS standaard staat voor controle op de gehele keten: van schapenhouderij tot eindproduct. Dat houdt in dat de schapen natuurlijk voedsel krijgen, dat de graslanden waarop ze grazen niet met insecticiden en pesticiden zijn behandeld en dat ze geen preventieve antibiotica krijgen toegediend.

Biologische katoen

Onze biologische katoen komt uit India en is nooit in aanraking geweest met pesticiden en andere nare chemicaliën en daardoor schoon, veilig en huidvriendelijk. Het voldoet aan de strenge eisen van de Global Organic Textile Standard (GOTS).

DownPass en RDS gecertificeerde dons

Hoewel dons een restproduct is van de voedingsindustrie, is het dierenwelzijn niet minder van belang. Om het dierenwelzijn te waarborgen zijn er de Responsible Down Standard (RDS) en DOWNPASS certificering. Beide zijn een onafhankelijke en wereldwijde standaard die de nadruk legt op de traceerbaarheid van dons en veren als bijproduct van de voedingsindustrie. De naleving van de standaard wordt uitgevoerd door het gecontroleerd door geaccrediteerde controle-instituten.

Onze dons:

  • Bevat geen dons afkomstig van levende dieren.
  • Bevat geen dons van gedwangvoederde dieren.
  • Is traceerbaar van boerderij tot eindproduct.
  • De gehele keten wordt gecontroleerd door een onafhankelijke instelling.
Tonen als Foto-tabel Lijst

Biologisch dekbed 23 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Biologisch dekbed 23 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren