Facebook Pixel

Biologisch dekbed

Al onze biologische dekbedden dragen een ecologisch keurmerk zoals Greenline, Global Organic Textile Standard (GOTS) en/of het Fairtrade keurmerk. GOTS is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel. Zo kunnen wij U garanderen dat, zowel de vulling als de tijk (hoes) van deze dekbedden op een duurzame wijze zijn geproduceerd. Dit betekent concreet dat er voor de productie en het wassen van de dekbed(vulling) geen chemicaliën worden gebruikt. U weet dus zeker dat het dekbed en kussen met dit logo/certificaat helemaal schoon en ecologisch is.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Tencel Edition 101, 4 seizoenen dekbed
  Tencel Edition 101, 4-seizoenen dekbed
  Waardering:
  70%
  Op voorraad
  Vanaf € 299,95 Normale prijs € 309,95
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

DownPass en RDS gecertificeerde dons

Hoewel dons een restproduct is van de voedingsindustrie, is het dierenwelzijn niet minder van belang. Om het dierenwelzijn te waarborgen zijn er de Responsible Down Standard (RDS) en DOWNPASS certificering. Beide zijn een onafhankelijke en wereldwijde standaard die de nadruk legt op de traceerbaarheid van dons en veren als bijproduct van de voedingsindustrie. De naleving van de standaard wordt uitgevoerd door het gecontroleerd door geaccrediteerde controle-instituten.

Biologisch dekbed

Tencel, ecologisch dekbed, duurzaam

Tencel wordt gemaakt van hout (Eucalyptus boom) dat wordt gehaald uit speciaal beheerde, duurzame bossen. TENCEL® is daarmee een 100% natuurlijk materiaal én volledig biologisch afbreekbaar. Onze Tencel heeft het Europese kwaliteitskeurmerk PEFC en het internationale keurmerk FSC. TENCEL® heeft talrijke prijzen ontvangen voor zijn milieuvriendelijke productieproces.
Tencel wordt gemaakt van hout (Eucalyptus boom) dat wordt gehaald uit speciaal beheerde, duurzame bossen. TENCEL® is daarmee een 100% natuurlijk materiaal én volledig biologisch afbreekbaar. Tencel is bij uitstek een eco dekbed, want bij aanschaf van een Tencel dekbed doet u uzelf een groot plezier én draagt u uw steentje bij aan het klimaat. Onze ecologische Tencel dekbedden hebben het Europese kwaliteitskeurmerk PEFC en het internationale keurmerk FSC. TENCEL® heeft talrijke prijzen ontvangen voor zijn milieuvriendelijke productieproces.

Tencel is de merknaam voor Lyocell. Lyocell is een kunstmatige vezel op natuurlijke basis. Het is één van de meest duurzame textielsoorten. In 1998 zijn de Oostenrijkse vezelproducent Lenzing AG en Hefel samen gaan werken. Daarna heeft Hefel als eerste ter wereld de eerste tijk uit Lyocell vezels geproduceerd. Later is dit bekend geworden onder de naam Tencel. Weids Wonen en Slapen verkoopt uitsluitend ecologische Tencel dekbedden van Hefel. Een mooiere kwaliteit Tencel dekbedden is er niet te vinden!

eco dekbed

Veel gestelde vragen

Wat is een biologisch dekbed?
Dit houdt in dat het dekbed gemaakt is van biologisch, dan wel verantwoord en duurzame materialen.

Hoe herken je een biologisch dekbed
Al onze biologische dekbedden dragen een ecologisch keurmerk zoals Greenline, Global Organic Textile Standard (GOTS) en/of het Fairtrade keurmerk. GOTS is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel. Zo kunnen wij U garanderen dat, zowel de vulling als de tijk (hoes) van deze dekbedden op een duurzame wijze zijn geproduceerd. Dit betekent concreet dat er voor de productie en het wassen van de dekbed(vulling) geen chemicaliën worden gebruikt.

Waarom een biologisch dekbed kopen?
Met een biologisch dekbed weet u zeker dat deze is geproduceerd zonder schadelijke gevolgen voor mens, dier en milieu.