Facebook Pixel

Wollen zomerdekbed

Wollen zomerdekbed, ventileert als beste!

Een wollen zomerdekbed ademt, dat wil zeggen dat het 's nachts de warmte goed vasthoud en dat het 35% van zijn eigen gewicht aan vocht kan opnemen. Wanneer de wol vocht opneemt, staat het tegelijkertijd warmte af. Zo wordt een evenwichtige warmte-isolatie gerealiseerd en slaapt u onder een wollen zomerdekbed nooit te warm en nooit te koud.

Onderhoud van een wollen zomerdekbed

Een wollen zomerdekbed hoeft nooit bijgevuld te worden. De wol van een kwalitatief goed wollen zomerdekbed heeft 'zelfreinigende' eigenschappen. Dit komt mede omdat een klein percentage van de wolvet (lanoline) in de wol achterblijft. Lanoline is vuil afstotend. Om het zomerdekbed in goede conditie te houden volstaat het regelmatig luchten van het zomerdekbed.

Let hierbij wel op, dat u het zomerdekbed niet in het directe zonlicht legt. De zon bleekt de hoes en droogt de wol sterk uit. Mocht er onverhoopt een vlek in de tijk komen, dan kunt u eerst proberen de vlek te verwijderen met een beetje ossengal zeep of groene zeep. Lukt dit niet, dan kunt u uw wollen zomerdekbed naar de stomerij brengen. Daar wordt uw wollen zomerdekbed gereinigd op het speciale wol programma. Wij raden ten zeerste af een wollen zomerdekbed te slaan met de mattenklopper of te stofzuigen.

Levensduur van een wollen zomerdekbed

De levensduur van een wollen zomerdekbed wordt ook voor een groot gedeelte bepaald door het onderhoud. Bij normaal onderhoud zult u ongeveer 10 jaar plezier hebben van een wollen zomerdekbed van goede kwaliteit. Weliswaar kan uw dekbed ook daarna nog uitstekend voldoen, maar uit hygiënische overwegingen is het dan eigenlijk wel aan vervanging toe.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren