Facebook Pixel

Laken

Laken, 100% zuiver katoen!

Al onze lakens zijn gemaakt van 100% zuiver katoen. Dit om de uitstekende vochtregulerende eigenschappen van de natuurlijke vezel! Kenmerkend van een natuurlijke vezel is dat deze heel goed ademt (ventileert) en vocht uitstekend reguleert. Met een katoenen laken weet u zeker dat u droog en daardoor rustig (in een klam bed slaapt u onrustig en wordt u vaak wakker) slaapt.

Een laken kiezen valt echter niet mee. Welke stofsoort kiest u? Klik hier voor een toelichting op de verschillende stofsoorten.

Een laken biedt een goede bescherming voor uw dekbed en matras. Een mens verliest gemiddeld genomen elke nacht een halve tot 3/4 liter vocht. Met een laken van goede kwaliteit voorkomt u dat het transpiratievocht in uw dekbed en matras trekt. Met het gebruik van een laken van goede kwaliteit gaat uw dekbed en matras veel langer mee.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Laken kiezen?

Een katoenen laken is in een aantal varianten met elk hun eigen specifieke kenmerken verkrijgbaar. Zo heeft u de keuze uit o.a. katoenen laken, percal katoen laken, satijn katoen laken en het flanellen laken. Wij hebben hieronder even voor u een opsomming gemaakt van de verschillende stofsoorten met een korte toelichting daarbij.

Katoenen laken

Katoen is een 100% zuiver natuurproduct. Het is de meest gebruikte en tevens ook de meest veelzijdig toegepaste textielvezel. Katoen heeft o.a. als eigenschap dat het een groot vocht absorberend vermogen heeft, uitstekend ventileert én isoleert (goed ademt) en op hoge temperatuur gewassen kan worden.

Percal katoenen laken

Percal katoen is de fijnste en zachtste kwaliteit katoen. Een stof mag pas percal heten wanneer er een bepaalde hoeveelheid draden per inch in verwerkt zijn. Hiervoor wordt een speciale weeftechniek gebruikt. Percal katoen en satijn katoen lijken heel veel op elkaar. Percal katoen is echter minder glad (glimt minder) dan satijn katoen. Dit is de reden waarom sommigen een percal katoenen laken boven een satijn katoenen laken verkiezen.

Satijn katoenen laken

Satijn katoen is net als percal katoen een hele fijne, zachte en soepele stofsoort. Door een speciale weeftechniek kunnen de draden heel dicht op elkaar worden geweven. Bij satijn maakt men gebruik van een zogenaamde platbinding. Deze platbinding geeft de satijn zijn herkenbare luxe gladde en glanzende uitstraling. De gladheid van satijn katoen heeft ook een verkoelend effect. Naaste de zachtheid en de luxe uitstraling is dit ook een van de veel gehoorde argumenten om voor een satijn katoenen laken te kiezen.

Flanellen laken

Flanel is een textielsoort die gemaakt is van los gesponnen geruwde katoen. Dit geeft het flanel een donsachtig laagje. Hierdoor voelt een flanellen hoeslaken heerlijk zacht en warm aan. Bovendien neemt flanel uw lichaamswarmte snel over en is in staat deze warmte goed vast te houden. Voor de winter is een flanellen laken ideaal. Heeft u het vaak koud in bed? Dan kunnen wij u een flanellen laken ook van harte aanbevelen.

Denkt u ook om het kussensloop? Deze kunt u eenvoudig online mee bestellen.