Facebook Pixel

Wollen all year dekbed

Met een wollen all year dekbed kiest u voor een evenwichtige warmte-isolatie. Dat komt omdat een wollen all year dekbed ademt. Wol kan als geen enkel ander vulsoort 's nachts de warmte in het bed goed vasthouden. Tegelijkertijd kan wol 35% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen. Hierdoor slaapt u onder een wollen all year dekbed nooit in een klam bed.

Een wollen all year dekbed is het ideale dekbed als u een ietwat koude slaper bent en de temperatuur van uw slaapkamer het jaar rond schommelt tussen de 15 en 20 °C. Het vulgewicht van een wollen all year dekbed is zó afgestemd dat u het hele jaar rond onder dit dekbed kunt slapen. Zeker nu tegenwoordig de temperatuur op de slaapkamers veel beter beheersbaar is.

Onderhoud van een wollen all year dekbed

Een wollen all year dekbed hoeft nooit bijgevuld te worden. Bovendien is de wol in een wollen all year dekbed vuil afstotend door de aanwezige gezuiverde lanoline. Het regelmatig luchten van uw wollen all year dekbed is daarom genoeg om deze fris én in vorm te houden.

Let er wel op dat u het dekbed niet in de volle zon legt. De wol kan daardoor uitdrogen. Uw wollen all year dekbed kunt u overigens ook prima naar de stomerij brengen. Daar wordt uw wollen all year dekbed gereinigd op het speciale wol programma. Wij raden ten zeerste af een wollen all year dekbed te slaan met de mattenklopper of te stofzuigen.

De levensduur van een wollen all year dekbed wordt ook voor een groot gedeelte bepaald door het onderhoud. Bij normaal onderhoud zult u ongeveer 10 jaar plezier hebben van een wollen all year dekbed van goede kwaliteit. Weliswaar kan uw dekbed ook daarna nog uitstekend voldoen, maar uit hygiënische overwegingen is het dan eigenlijk wel aan vervanging toe.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren