Facebook Pixel

Blog

 1. goede slaapkamer kleuren

  Wat zijn goede slaapkamer kleuren?

  Een slaapkamer wordt vaak gezien als een plek van rust en ontspanning. De slaapkamer is er tenslotte voor bedoeld om te slapen en uit te rusten. Over de kleuren die daarbij horen is veel te doen. De een zegt: “Houdt het vooral rustig en wit”, een andere theorie is dat rood juist een kleur is die bijdraagt aan ontspanning en een goede nachtrust.

  Maar wat is nou wijsheid? Wij zochten het voor je uit.

  Lees meer »
 2. beddengoed voor elk seizoen

  Ieder seizoen lekker slapen

  Ik slaap fantastisch onder een satijn katoenen dekbedovertrek In de zomer is dit heerlijk koel en stap ik altijd in een lekker fris bed. Maar nu de nachten weer kouder worden loop ik al rillend door mijn slaapkamer.

  Het juiste beddengoed kan veel doen voor je nachtrust. Niet alleen een ‘kouder of warmer’ stofsoort, maar ook het gewicht of souplesse is van invloed op de kwaliteit van je nachtrust. Om je op weg te helpen wat elk materiaal voor je kan doen hebben wij dit even voor je op een rijtje gezet.

  Lees meer »
 3. Bedplassen, wat te doen?

  Bedplassen, wat te doen?

  Naast ziek zijn is een tweede reden tot wassen bij veel gezinnen het bedplassen. De meeste kinderen beginnen rond de leeftijd van 2 jaar te voelen dat hun blaas vol zit. Dit is dan ook de leeftijd dat ze dit overdag gaan aangeven en zonder luier gaan rondlopen.

  Voor de nacht is het vaak een beetje lastiger. Daarom hebben wij een paar tips op een rij gezet om de overgang naar ook droge nachten zo ‘vlekkeloos’ mogelijk te laten verlopen.

  Lees meer »
 4. Waarom jij wol wilt!

  Waarom jij wol wilt!

  Wol wordt al jaren en jaren gebruikt om onder te slapen. Vroeger met wollen dekens. En in de loop der jaren heeft vooral het wollen dekbed enorm aan populariteit gewonnen. Dat snappen wij helemaal. Wol is namelijk een fantastische vulling! 

  Maar wat is de levensduur van een wollen dekbed en kun je een wollen dekbed eigenlijk wel wassen? Op deze vragen en meer hebben wij voor jou het antwoord.

  Lees meer »
 5. Wat te doen tegen slaapproblemen?

  Wat te doen tegen slaapproblemen?

  Dat beeldschermen funest zijn voor je nachtrust is inmiddels algemeen bekend. En dat stress van invloed is op je slaap, weten we ook allemaal. Of is dat eigenlijk een fabeltje?

  Laten we eens kijken naar wat we nu eigenlijk allemaal over slapen weten en hoe je tot een goede nachtrust komt.

  Lees meer »
 6. Is 8 uur slaap echt nodig?

  Is 8 uur slaap echt nodig?

  Ik weet niet hoe het bij jullie werkt, maar als ik minder slaap dan 8 uren dan begint mijn dag bij voorbaat al met een kleine achterstand. Maar eerlijk is eerlijk, ik krijg net zoveel werk uit handen en aan het eind van de dag kijk ik net zo vaak wel als niet terug op een fijne dag. 

  Dus is 8 uren slapen wel zo heilig als we allemaal denken?

   

  Lees meer »
 7. Wat is de beste onderdeken?

  Wat is de beste onderdeken?

  Altijd hoor ik mijn collega over hoe heerlijk ze slaapt op haar wollen onderdeken. Ik begreep niet gelijk waarom. Tuurlijk, een onderdeken slaapt fijn. Maar het is toch net een topper? Hier werd ik dan toch even op de vingers getikt! Want er zijn wel degelijk verschillen. Maar wat is een goede onderdeken? En wat is het verschil tussen een onderdeken en een topper?

  Lees meer »
 8. Retourneren: de schaduw van gemak

  Retourneren: de schaduw van gemak

  Online shoppen is super handig en het wordt ons allemaal zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Er zijn zelfs webshops waar je ‘s avonds om half 11 nog kunt bestellen, of het nou een boek, make-up, schoenen of zelfs een vaatwasser is, en dit wordt dan de volgende dag al bij je thuis bezorgd.

  Fantastisch!” zul je wel zeggen en dat is natuurlijk ook zo, maar het heeft ook zo z’n keerzijde.

  Lees meer »
 9. Welke dekbedmaat heb ik nodig?

  Welke dekbedmaat heb ik nodig?

  In bed lig je heerlijk onder je dekbed. Jij en je partner zijn klaar om te gaan slapen, maar dan… draait de ander zich om. Er vliegt een koude windvlaag over je rug. Vervolgens kruip je opnieuw onder het dekbed, trek je de dekens lekker omhoog en prompt ontbloten zich daar je jubeltenen. 

  Welke dekbedmaat past nou het beste bij jouw bed? En welk dekbedovertrek hoort daarbij? Daar hebben wij een handig overzicht voor gemaakt!

  Lees meer »
 10. kinderkamer-beddengoed

  Welk beddengoed voor kinderen?

  Je wilt natuurlijk dat je kleine net zo heerlijk slaapt als jij. Een goed kussen en een heerlijk dekbed horen hier natuurlijk bij.

  Maar vanaf welke leeftijd mag je kind op een kussen slapen? En wanneer komt een dekbed aan bod?

  Lees meer »
Pagina