Blog

 1. Welk matras past bij mij?

  Welk matras past bij mij?

  "Hoe ziet uitgerust wakker worden er uit voor jou?"

  Toen we elkaar hier tijdens de pauze deze vraag stelden, waren de antwoorden erg uiteenlopend. De antwoorden wisselden van fysiek, pijnvrij wakker worden, tot meer op het mentale vlak, vrolijk zijn en zin in de dag hebben. De volgende vraag is dan eigenlijk heel logisch. Hoe word je uitgerust wakker?

  Om uitgerust wakker te worden is het essentieel dat je een goede nachtrust hebt gehad. En die goede nachtrust, hoe bereik je dat nou?

  Lees meer »
 2. De 30 dagen Word Wakker Slaap Lekker challenge

  De 30 dagen Word Wakker Slaap Lekker challenge

  Slapen lijkt zo makkelijk. Misschien is dat het ook hoor. Wellicht niet als je nog midden in de jonge kinderen zit. Of als je een drukke baan hebt. Of als je veel piekert…

  Uit deze opsomming blijkt wel dat lekker en vooral ‘goed’ slapen nog helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Er zijn enorm veel redenen, waardoor je toch niet de slaap kan vatten. Daarom ging wij een slaap challenge aan: 30 dagen lang (een paar) andere keuzes maken die de garantie op een goede nachtrust vergroten. Lees je mee?

  Lees meer »
 3. snoozen

  Voor als je goed bent in snoozen

  Snoozen is een wereldwijd gezondheidsprobleem. Zo, ik heb het gezegd. Ik maak me hier ongetwijfeld niet populair mee en dat lap ik even vakkundig aan mijn laars. Snoozen is verslavend en snoozen is ongezond. En toch doen we het bijna allemaal elke ochtend weer.

  Wat is toch die aantrekkingskracht van snoozen? Hoe erg kan het eigenlijk zijn en waarom is het slim om het tot een minimum te beperken?

  Lees meer »
 4. Duurzaam beddengoed

  Duurzaamheid begint in de slaapkamer!

  Het zal je vast niet voorbij zijn gegaan dat biologisch beddengoed steeds populairder wordt. Iedereen wil graag een steentje bijdragen aan het milieu en wat is nou een betere manier dan vanuit jouw eigen heerlijke bed!

  Maar wat wordt er nou bedoeld met duurzaam beddengoed, wat zit er in jouw beddengoed (of juist niet) waardoor het biologisch en duurzaam genoemd mag worden? Wij zochten het voor je uit!

  Lees meer »
 5. Blauw licht en de nachtrust

  Ga je door blauw licht echt slechter slapen?

  Iedereen gooit het je om de oren. “Pas op voor blauw licht!” “Het licht van je telefoon is funest voor je nachtrust!” “Wil je goed slapen, dan zou ik maar oppassen met die telefoon!” En zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Het komt uiteindelijk allemaal op hetzelfde neer. Het blauwe licht van je smartphone heeft een negatief effect op je nachtrust en vervolgens hoe fris en fruitig jij ‘s ochtends uit je bed stapt. Maar hoe groot is het effect eigenlijk?

  Lees meer »
 6. Bamboe; duurzaam én comfy

  Bamboe; duurzaam én comfy

  Bamboe kleding, daar kijkt niemand meer van op. Bamboe wordt in al zijn verschillende toepassingen steeds bekender. Duurzame gebruiksartikelen zijn steeds vaker gemaakt van bamboe. En als vulling voor je dekbed of hoofdkussen blijkt bamboe geweldig te zijn.

  Het wint steeds meer aan populariteit en als je kijkt naar de eigenschappen en vooral de voordelen van bamboe dan snappen we dat helemaal. Kom, dan leggen we het je uit...

  Lees meer »
 7. Kapok; verrassend veelzijdig!

  Kapok; verrassend veelzijdig!

  Je kunt de mensheid grofweg verdelen in twee groepen. Het ene deel is opgegroeid met kapok en heeft er (een deel van) zijn of haar slapende jeugd op doorgebracht. Het andere deel fronst en haalt zijn of haar schouders op bij het woord ‘kapok’.

  Voor die laatste categorie: lees vooral door, er gaat een kapok-wereld voor je open.

  Lees meer »
 8. goede slaapkamer kleuren

  Wat zijn goede slaapkamer kleuren?

  Een slaapkamer wordt vaak gezien als een plek van rust en ontspanning. De slaapkamer is er tenslotte voor bedoeld om te slapen en uit te rusten. Over de kleuren die daarbij horen is veel te doen. De een zegt: “Houdt het vooral rustig en wit”, een andere theorie is dat rood juist een kleur is die bijdraagt aan ontspanning en een goede nachtrust.

  Maar wat is nou wijsheid? Wij zochten het voor je uit.

  Lees meer »
 9. beddengoed voor elk seizoen

  Ieder seizoen lekker slapen

  Ik slaap fantastisch onder een satijn katoenen dekbedovertrek In de zomer is dit heerlijk koel en stap ik altijd in een lekker fris bed. Maar nu de nachten weer kouder worden loop ik al rillend door mijn slaapkamer.

  Het juiste beddengoed kan veel doen voor je nachtrust. Niet alleen een ‘kouder of warmer’ stofsoort, maar ook het gewicht of souplesse is van invloed op de kwaliteit van je nachtrust. Om je op weg te helpen wat elk materiaal voor je kan doen hebben wij dit even voor je op een rijtje gezet.

  Lees meer »
 10. Bedplassen, wat te doen?

  Bedplassen, wat te doen?

  Naast ziek zijn is een tweede reden tot wassen bij veel gezinnen het bedplassen. De meeste kinderen beginnen rond de leeftijd van 2 jaar te voelen dat hun blaas vol zit. Dit is dan ook de leeftijd dat ze dit overdag gaan aangeven en zonder luier gaan rondlopen.

  Voor de nacht is het vaak een beetje lastiger. Daarom hebben wij een paar tips op een rij gezet om de overgang naar ook droge nachten zo ‘vlekkeloos’ mogelijk te laten verlopen.

  Lees meer »