Facebook Pixel

Blog

 1. Slapen bij volle maan

  Slaap je slechter bij volle maan?

  Elke 4 à 5 weken is er een moment dat ik maar lastig in slaap kom. Tot een tijdje geleden had ik geen idee waarom. Totdat ik een vriendin hoorde zeggen dat ze 'weer tijdens de volle maan niet ik slaap kon komen’.

  Toen begon ik bij mezelf een patroon te herkennen. Elke nacht tijdens volle maan kan ik maar niet stoppen met draaien. Ik ben erover in gesprek gegaan met mijn omgeving en verbazingwekkend genoeg was dit voor veel mensen herkenbaar. Maar hoe komt dit toch?

  Lees meer »
 2. De 5 leukste kinderboeken voor het slapen gaan

  De 5 leukste kinderboeken voor het slapen gaan

  Het is bij ons thuis hét moment dat we de dag afsluiten en met z’n allen op het grote bed van papa en mama samen een boekje lezen. Een vast ritme is voor veel kinderen erg fijn en de behoefte aan zo’n laatste moment is vaak erg groot. Mama’s herkenbare en verwarmende stem die je van de drukke dag naar een nieuwe nacht leidt.

  Wij hebben speciaal voor dit ritueel onze top 5 van kinderboeken voor je op een rijtje gezet. Ook leuk als verjaardagscadeau of kraamcadeau.

  Lees meer »
 3. Welk dekbed bij allergie

  Welk dekbed bij allergie?

  ‘s Nachts is hét moment om tot rust te komen. Dan wil je natuurlijk geen last hebben van je allergie of huisstofmijt. Welk dekbed kun je dan het beste aanschaffen?

  Ik zocht het voor je uit!

  Lees meer »
 4. Wat is het beste hoofdkussen?

  Het allerbeste kussen van de hele wereld is...

  Als ik heel eerlijk ben, dan moet ik toegeven dat ik jaren en jaren lang op hetzelfde hoofdkussen heb geslapen, eentje die ik nog van mijn oma heb gekregen (uit haar logeerkamer). Je snapt misschien dat ik mij niet heel erg populair maakte bij mijn collega’s. En binnen no time vlogen de tips door het kantoor.

  De zoektocht naar het juiste hoofdkussen, weet ik nu ook uit ervaring, is niet iets wat bij iedereen zomaar klaar is. Wat maakt nu het verschil bij een hoofdkussen en wanneer weet je of je het juiste hoofdkussen gevonden hebt...

  Lees meer »
 5. Wat is het beste 4 seizoenen dekbed?

  Het 1, 2, 3, 4 seizoenen dekbed

  Vroeger, toen alles beter was, maar toch niet helemaal sliepen ‘we’ onder dekens, die pastel gekleurde wollen dekens bijvoorbeeld, waar dan midden in de winter de vorst op stond als je wakker werd. Deze verhalen komen elk jaar rond januari/februari weer terug in de familie.

  De nostalgie is fantastisch, maar we zijn allemaal toch wel erg blij dat onze huizen beter geïsoleerd zijn en de vorst nu mooi buiten blijft. Én, misschien nog wel belangrijker, dat een 4 seizoenen dekbed nu voor iedereen beschikbaar is. Maar was is nu precies een 4 seizoenen dekbed. We leggen het je hier uit.

  Lees meer »
 6. Hoe bewaar je je beddengoed?

  Hoe bewaar je je beddengoed?

  De herinneringen van de vakantie staan nog op ons netvlies gebrand, maar het is alweer voorbij! Naast alle was, kijken je dekbedden en hoofdkussens je smekend aan wanneer het hún tijd is om opgefrist te worden. Daarna komt het moment van opruimen. En hoe krijg je dit nu zo fris, netjes en efficient mogelijk opgeruimd? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

  Lees meer »
 7. verhaaltje-voorlezen-kind

  Hoe krijg je kinderen weer in het juiste slaapritme?

  Gezelligheid, slaapfeestjes, uitslapen en lekker lang licht buiten. Dit moet wel zomervakantie zijn!
  Maar aan elk feestje komt een eind. Zo ook aan het langer opblijven. Het is bijna weer tijd voor school en je kinderen moeten straks weer vroeg opstaan. Alleen dit zit vast na al die gezellige avondje niet meer in hun systeem. Het is daarom slim om kinderen alvast een beetje in het juiste ritme te krijgen voordat school begint! Maar hoe doe je dat?

  Lees meer »
 8. Vouwen of schuiven, hoe bespaar jij ruimte?

  Vouwen of schuiven, hoe bespaar jij ruimte?

  Wat een feest! Vrienden of familie die onverwacht blijven eten of blijven slapen. De tafel vol met lekkere hapjes, vergezeld van een goed glas wijn en een minstens zo goed gesprek. Maar na een paar wijntjes is het niet meer verantwoord om nog in de auto te stappen dus houden we voor die momenten altijd rekening met een logé. Of twee, of drie :)

  Niet iedereen heeft de luxe van een extra logeerkamer. Gelukkig zijn er ook andere alternatieven zodat je niet meteen met je hele huisraad hoeft te slepen. Handige en ruimtebesparende oplossingen, speciaal voor deze gelegenheden. Zo maak je je huis klaar voor logés.

  Lees meer »
 9. zomerdekbed

  De beste zomerdekbedden voor de warme nachten

  Overdag vinden we de warmte vaak heerlijk, maar wanneer het zo warm is merken we dat toch al snel aan onze slaap. We komen net iets minder snel in slaap en de slaap zelf is ook minder diep. En als je dan als klap op de vuurpijl ook nog wakker wordt van een klam dekbed is de ontspanning vaak ver te zoeken.

  Daarom is een goed zomerdekbed een essentieel onderdeel van je slaapuitrusting. Maar welk dekbed is dan de juiste en waarom dan juist die? We hebben daarom een aantal zomerdekbedden die er voor ons uitspringen op een rijtje gezet.

  Lees meer »
 10. Wat is de beste leeshouding?

  Wat is de beste leeshouding?

  Lezen voor het slapen gaan is voor velen de fijnste tijd. Of het nu de fantasierijke boeken van Tolkien zijn of de nieuwste literaire thriller van Saskia Noort. Het is dé ideale manier om tot rust te komen en de dag achter je te laten. Maar hoe dit je dit zo comfortabel en prettig mogelijk?

  Lees meer »
Pagina