Facebook Pixel

Hoofdkussens

Een hoofdkussen naar ieders wens

Een hoofdkussen is niet alleen van groot belang als het gaat om uw nachtrust, ook over de rest van de dag maakt een hoofdkussen het verschil. Een hoofdkussen moet namelijk voor vele uren uw nek en hoofd ondersteunen door de ruimte tussen uw hoofd en het matras goed op te vangen. Wanneer dit niet goed gebeurt kunt u last krijgen van een stijve nek en ervaart u een slechte nachtrust. Een goed hoofdkussen is daarom minstens zo belangrijk als een goed matras en dekbed. Zo kunt u lekker slapen en wakker worden met een uitgerust gevoel en een ontspannen hoofd.

Maar hoe kiest u dan een kussen dat ook echt goed bij u past? Waar de één het beste slaapt op een wollen hoofdkussen, een ander het beste op een traagschuim hoofdkussen bamboe hoofdkussen of zijden hoofdkussen is dat voor iedereen natuurlijk gebaseerd op uw persoonlijke voorkeur en lichaamsbouw. Daarnaast heeft elk type kussen en kussenvulling ook weer zijn unieke eigenschappen, die maar net bij u moeten passen.

Online een kussen kopen

Hoofdkussens zijn tegenwoordig op veel plekken te koop. Bij Weids Wonen & Slapen bieden we niet alleen een uitgebreid assortiment, maar kunt u er ook zeker van zijn dat u een kwalitatief hoogwaardig hoofdkussen koopt. Natuurlijk snappen we dat u de keuze voor een kussen niet zomaar over één nacht ijs wilt laten gaan. Met onze hoofdkussenwijzer leiden we u graag door alle stappen heen, net alsof wij u persoonlijk in onze winkel adviseren.

Middels een aantal eenvoudige filters willen wij uw zoektocht naar een nieuw kussen zo makkelijk mogelijk maken. Elk hoofdkussen bevat daarnaast een uitgebreide beschrijving. Weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Natuurlijk kunt u ons ook bellen voor persoonlijk advies op +31 (0)58 289 41 25 of een live chat starten. We staan graag voor u klaar.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Hoofdkussens 1-36 of 107

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Hoofdkussens 1-36 of 107

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Het beste hoofdkussen voor u, op elk moment

Het beste hoofdkussen is voor iedereen anders. Iedere slaper heeft namelijk andere behoeftes, vanwege zijn of haar lichaamsbouw, slaappositie, type matras en persoonlijke voorkeuren. Zo hebben we niet alleen een ruime selectie aan klassieke puntkussens, die geschikt zijn voor iedere slaper door zijn randen die in een punt uitlopen, maar ook de ergonomische kussens zijn bij ons zeer goed vertegenwoordigd. Bent u op zoek naar wat meer ondersteuning en bent u een rug- of zijslaper, dan is wellicht een boxkussen met opstaande randen het juiste kussen voor u.

Wanneer u net iets meer ondersteuning zoekt, maar gedurende de nacht ook meerdere slaaphoudingen aanneemt, dan is een wigvorm kussen van harte aan te bevelen. Dit kussen loopt aan de ene kant uit in de plattere puntvorm en aan de andere kant in een opstaande boxmodel. Dit driehoekig kussen kunt u bij iedere slaappositie meedraaien. Het wigvorm kussen met schoudercontour biedt daarnaast extra ondersteuning wanneer u veel op uw zij slaapt, vanwege de speciale schouder inkeping. Voor optimale ondersteuning aan de nek kunnen rug- en zijslapers het beste kiezen voor een neksteun kussen, die vanwege het vormvaste materiaal (latex) de hele nacht bij de nek perfect in model blijft. Het neksteunkussen is verkrijgbaar in alle bovenstaande modellen.

Bekende merken hoofdkussens

Het meest populaire neksteunkussen van Nederland is bij uitstek het Silvana hoofdkussen en Silvana Support kussen. Silvana heeft met ruim 30 jaar ervaring Nederlands meest verkochte neksteun kussen ontwikkeld samen met fysiotherapeuten. Net als het Silvana hoofdkussen zijn ook de Cinderella hoofdkussens in samenspraak met fysiotherapeuten ontwikkeld, dus die mochten niet ontbreken aan onze collectie. De Gilder Zen hoofdkussens zijn betrekkelijk nieuw in ons assortiment en zijn met hun prijs een aantrekkelijke concurrent van het silvana support kussen. Met hun ingestikte horizontale dwarsnaad wordt uw hoofd de hele nacht naar het midden van het kussen geleid en blijft de vulling gelijkmatig verdeeld.

Kussens voor onderweg en in uw vrije tijd

Mocht u nu uw vertrouwde bed kort of voor een langere tijd verruilen voor een hotel- of campingbed, dan hebben wij de perfecte oplossing voor u. Met behulp van ons kleine, compacte en lichte reiskussen kunt u altijd en overal, onderweg of op de plaats van bestemming, op slimme en effectieve manier comfortabel slapen. Daarnaast vindt u bij ons natuurlijk ook verschillende relax- en ontspanningskussens en de Hittepit warmtekussens van Treets. Deze kussens zijn perfect als u na een lange dag werken last hebt van vermoeide of pijnlijke spieren, ze geven namelijk een weldadige ondersteuning en verlichting bij het ontspannen in bed.

Hoofdkussenwijzer

Met behulp van onze hoofdkussenwijzer kunt u in enkele eenvoudige stappen ontdekken welk soort hoofdkussen het beste bij u en uw matras past. Na het volgen van de drie stappen weet u wat voor soort slaper u bent, welke vulling het beste bij uw wensen past en wat het model kussen voor u kan doen.

Stap 1. Bepaal de dikte van uw kussen

De dikte van uw hoofdkussen is bepalend voor een goede nachtrust en een gezonde balans tussen uw wervels. Een kussen hoort uw hoofd en nek namelijk op de juiste hoogte te ondersteunen, zodat uw rugwervels zoveel mogelijk mooi op een rechte lijn liggen. Door te kijken naar uw matras en slaappositie weet u welke dikte uw kussen behoort te hebben.

Wat is de hardheid van uw matras?

Over het algemeen geldt de belangrijke adviesregel dat u op een hard matras een dikker kussen nodig hebt en op een zacht matras een zachter kussen. Dit komt doordat u op een zachter matras verder met uw schouders in het matras wegzakt en de op te vullen ruimte tussen uw hoofd, nek en matras dus kleiner wordt, dan wanneer u op een harder matras ligt.

Wanneer u niet goed weet wat de hardheid van uw matras is, ga dan eens zonder kussen op uw matras liggen in de slaappositie die u normaal zou aannemen. Zakt u lekker weg en zit er niet veel ruimte tussen uw nek, hoofd en matras, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk een zacht matras. Ligt u meer op het matras met een kromming in uw nek, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk een hard matras.

Wat bent u voor type slaper?

Ook uw slaappositie is van grote invloed bij de keuze van een nieuw hoofdkussen. Zo heeft de zijslaper een dikker kussen nodig dan de rugslaper, omdat er een grotere ruimte ontstaat tussen uw hoofd, nek en matras wanneer u op uw zij ligt.

Buikslapers en rugslapers krijgen juist het advies om een dun kussen te kiezen, omdat er in de eerste plaats minder op te vullen ruimte is tussen uw hoofd en matras. In de tweede plaats zou een dik kussen ervoor kunnen zorgen dat uw rugwervels niet in de goede houding komen te liggen, met als gevolg een onrustige nachtrust.

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat u meerdere slaapposities heeft. Kies dan een kussen die u bij alle slaapposities de juiste ondersteuning geeft..

Stap 2. Kies het model hoofdkussen

Aan de hand van uw slaappositie kunt u bepalen welk model kussen het beste bij u past. Zo is het klassieke puntkussen met aflopende randen geschikt voor alle slapers ongeacht of ze op hun rug, zij of buik slapen. Wanneer u een echte rugslaper of zijslaper bent, dan is een boxkussen met opstaande randen ook een goede match. Deze geeft namelijk net wat meer ondersteuning dan het puntkussen. Een wigvorm kussen of wigvorm kussen met schoudercontour geeft net als het boxkussen goede ondersteuning, maar is naast de rug- en zijslapers ook geschikt voor de buikslapers. Voor veel ondersteuning kunnen wij rugslapers en zijslapers een neksteun kussen van harte aanbevelen.

Hoofdkussens voor kinderen

Natuurlijk kunt u bij Weids Wonen & Slapen ook terecht voor een kinderkussen of peuter kussen. Wanneer u merkt dat uw kindje ondersteuning onder zijn of haar hoofdje zoekt, door bijvoorbeeld een knuffel of handje als steun te gebruiken, dan is het tijd voor een allereerste kussen. De hoofdkussens voor kinderen zijn al geschikt vanaf 2 jaar. Dankzij de speciale aandacht voor de adembaarheid van de tijk, de hoes van het kussen, kunnen wij u deze kinderkussens van harte aanbevelen.

Stap 3. Bepaal de vulling

De vulling van een kussen bepaald niet alleen de veerkracht van het kussen, maar ook de mate van de afvoer van vocht tijdens het slapen. Door de vorige stappen te doorlopen heeft u waarschijnlijk al een goede voorstelling van de hardheid van het hoofdkussen die bij u zal passen. De vulling heeft een direct effect op de veerkracht, dus het is van belang dat u hier een goede keuze in maakt.

Stevig hoofdkussen

Onze hoofdkussens van wol, latex en traagschuim vallen onder de stevige kussens. Kiest u voor een wollen hoofdkussen, dan bent u niet alleen verzekerd van een lekker dik, stevig en vol kussen, maar ook van uitstekende vochtopname. Een Latex hoofdkussen is vormvast, dus ideaal voor wanneer u een stabiele ondersteuning zoekt. Met een traagschuim hoofdkussen, ook wel memory foam of Tempur genoemd, worden de drukpunten van uw hoofd optimaal ondersteund. Een traagschuim kussen vormt zich namelijk op basis van warmte volledig naar de contouren van uw hoofd en nek.

Zacht hoofdkussen

De hoofdkussens van dons, zijde, tencel, katoen, kapok, bamboe en synthetisch materiaal vallen onder zachte hoofdkussens. Zo zijn donzen kussens niet alleen licht en zacht, maar ook nog eens goed wasbaar. Zijde heeft een hoog vocht absorptievermogen, vangt temperatuurverschillen op en trekt geen stof aan, waardoor zijden kussens anti-allergeen (anti-allergisch) zijn. Tencel kussens zijn echte alleskunners, ze zijn namelijk makkelijk te onderhouden, nemen veel vocht op en net als zijde zijn tencel kussens anti-allergeen. Daarnaast is Tencel gemaakt van een natuurlijke vezel, wat het ook nog eens een milieuvriendelijk kussen maakt.

Katoenen kussens en kapok kussens nemen niet alleen veel vocht op, maar ventileren ook nog eens ontzettend goed. Daarnaast is een katoenen kussen op hoge temperaturen wasbaar. Bamboe kussens hebben als voordeel dat ze naast vochtabsorberend en verkoelend ook heel hygiënisch zijn. Bamboe is namelijk van nature bacterie- en schimmelwerend. Dan zijn er nog de synthetische kussens. Deze zijn gemakkelijk in onderhoud, op hoge temperaturen wasbaar en dat allemaal voor een hele vriendelijke prijs.

Biologisch hoofdkussen

Wanneer u een hoofdkussen zoekt, die op duurzame wijze geproduceerd is, kunt u ook bij ons terecht. Onze biologische hoofdkussens dragen allemaal een ecologisch keurmerk zoals Downafresh®, Greenline, Global Organic Textile Standard of het Fairtrade keurmerk.

Losse kussenvulling

Wanneer u een hoofdkussen met rits heeft gekozen en u direct bij de vulling van uw kussen kunt komen, dan is het mogelijk om uw kussen zelf bij te vullen. Wij verkopen losse zakjes kussen navulling voor bijna alle soorten kussenvulling.

Goed om te weten

Bij Weids Wonen & Slapen koopt u een hoofdkussen van zeer goede kwaliteit. De levensduur van onze kwalitatief hoogwaardige hoofdkussens zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van het onderhoud, de vulling en uw vochtverlies (transpiratie) gedurende de nacht. Bij de kussens zelf worden de garantietermijnen en/of garantiebepalingen vermeld, aangezien deze vaak verschillen per fabrikant.

Onderhoud van een hoofdkussen

Een hoofdkussen heeft onderhoud nodig om hygiënisch, fris en schoon te blijven en veerkracht te behouden. Het makkelijkste is om een molton kussensloop om het kussen te doen en deze elke keer met het gewone kussensloop mee te wassen. Het molton kussensloop beschermt het kussen tegen vochtkringen, zodat uw hoofdkussen fris en schoon blijft. Wij raden aan om uw hoofdkussen eens per seizoen te wassen. De wasvoorschriften zijn per kussenvulling verschillend, kijk hiervoor op het waslabel van uw kussen voor instructies. Zo zijn bijvoorbeeld donzen en synthetische hoofdkussens te wassen in de wasmachine. Andere kussens hebben genoeg aan het luchten in een dampige, licht vochtige lucht of behoren met de hand gewassen te worden.

Tip! Doe een tennisbal of stuiterbal in de wasmachine bij het wassen van een hoofdkussen. Dit zorgt ervoor dat het hoofdkussen goed opgeschud wordt en niet plat uit de machine komt.

Als u merkt dat het kussen na het wassen iets platter is geworden kunt u het opschudden om de veerkracht terug te krijgen.

Levensduur van een kussen

De levensduur van een kussen is niet vooraf te bepalen, maar over het algemeen begint een kussen zijn vorm te verliezen na 4 of 5 jaar. U merkt het vooral wanneer het kussen niet meer uit zichzelf terug in model komt na een nacht slapen of zelfs na het opschudden. Zo kan een veren- of donzen hoofdkussen wel 6 of 7 jaar meegaan, maar kan een Kapok hoofdkussen al na anderhalf jaar aan vervanging toe zijn. Met het oog op de gewenste mate van ondersteuning en afhankelijk van de soort vulling raden we u aan uw kussen tussen de 3 en 5 jaar te vervangen. Hierbij is het ook belangrijk om te weten, dat wanneer een kussen veel transpiratievocht te verwerken heeft gehad, dit een negatieve invloed heeft op de levensduur van het kussen.

Met het oog op de veerkrachtigheid van het kussen is het belangrijk te realiseren dat u per nacht veel tijd met het kussen doorbrengt. Het gewicht van uw hoofd in rust is daarnaast al gauw zes kilo (wanneer we uitgaan van de gemiddelde 8% op een lichaamsgewicht van 75 kg). Dat is niet niks, zeker niet wanneer de verbinding tussen uw ruggenwervel, nek en hoofd niet in balans is! Zorg dus goed voor uzelf en uw kussens en vervang deze op tijd.

Koop uw hoofdkussen bij Weids Wonen & Slapen

Door de vele tijd die wij ‘s nachts doorbrengen met ons hoofdkussen is het erg belangrijk dat het kussen van een goede kwaliteit is. Wij verkopen alleen kussens van merken waar wij achter staan, hierdoor bent u ervan verzekerd dat u een kussen van de beste kwaliteit koopt. Vindt u het lastig om een passend kussen te vinden? U kunt ons altijd bellen voor persoonlijk advies op +31 (0)58 289 41 25 of een live chat starten.