Facebook Pixel

Donzen zomerdekbed

Dons is het zachte pluizige gedeelte dat vogels hebben om hun tegen de kou te beschermen. Het dons bestaat uit duizenden kleine stukjes die een uitstekende isolerende en tegelijkertijd ook ventilerende werking hebben én tegelijkertijd superlicht is. Dit is voor velen de belangrijkste overweging om voor een donzen zomerdekbed te kiezen. Dat is natuurlijk tijdens de warme zomernachten zeker wel zo prettig

Een donzen zomerdekbed onderhouden

Elk donzen zomerdekbed kan worden gereinigd volgens de aanwijzingen op het waslabel. Mocht u het donzen zomerdekbed willen wassen dan is dit mogelijk tot op 40 °C, mits u het ook kunt drogen met circulerende lucht (droogtrommel). Dit zorgt ervoor dat de dons opnieuw wordt opgeblazen en weer zijn volume krijgt.

TIP! Wanneer uw donzen zomerdekbed wat platter is geworden geef het dan een opknapbeurt in de droogtrommel (bij voorkeur een 'koel' of 'luchten' programma). Wanneer u er een tennisbal bij in stopt, wordt uw donzen zomerdekbed goed opgeklopt en krijgt het weer zijn volume terug.

Levensduur donzen zomerdekbed

De levensduur van een donzen zomerdekbed wordt voor een groot gedeelte bepaald door het onderhoud. Bij normaal onderhoud zult u ongeveer 10 jaar plezier hebben van een donzen zomerdekbed van goede kwaliteit. Weliswaar kan uw donzen zomerdekbed ook daarna nog prima voldoen, maar van uit hygiënische overwegingen is het dan eigenlijk wel aan vervanging toe.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren