Facebook Pixel

Matrastopper

Een matrastopper ook wel oplegmatras, opdek matras, topdek matras of topper genoemd, legt u op het matras. Met een matrastopper kunt u het slaapcomfort aanzienlijk verbeteren, wanneer bijvoorbeeld uw huidige matras (welke nog in goede conditie is) te hard of juist te zacht is. Een matrastopper is meestal rond de 6 á 7 cm dik.

In alle eerlijkheid zien wij een matrastopper niet als extra comfort of luxe wanneer u al goed op uw matras slaapt. In dat geval kunnen wij u een wollen of katoenen onderdeken van harte aanbevelen. Een matrastopper is ook geen vervanging van het matras! Als uw huidige matras aan vervanging toe is (u heeft bijvoorbeeld last van kuilvorming). Dan lost u dat probleem zeer zeker niet op met een matrastopper.

Al onze matrastoppers zijn ca. 7 cm dik en voorzien van een luxe dubbel doeks afritsbare hoes. Deze is doorgestikt met 150 grams M2 hollowfiber en wasbaar op 40 °C. Onze matrastopper is verkrijgbaar in 4 verschillende uitvoeringen:

  • Polyether matrastopper (medium)
  • Koudschuim matrastopper (stevig)
  • Traagschuim matrastopper (super zacht)
  • Latex matrastopper (zacht)

Klik hier voor meer informatie over de verschillende matrastoppers.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Matrastopper 4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Matrastopper 4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Polyether matrastopper

Deze polyether matrastopper heeft ter verhoging van comfort en buigbaarheid een kern van polyurethaanschuim met een gesloten celstructuur. De kern is van comfort schuim met een soortelijk gewicht van 40. Een polyether matrastopper met een soortelijk gewicht van 40 heeft een goede veerkracht en goede puntelasticiteit. Hoe puntelastischer een polyether matrastopper is, des te beter het zich kan vormen naar de contouren van het lichaam en hoe nauwkeuriger de ondersteuning is.

Een polyether matrastopper is met name vanwege de prijs een populair matrastopper. De gemiddeld levensduur van een polyether matrastopper is ca. 7-10 jaar. Vanuit met name dan ook hygiënische overweging adviseren wij u de matrastopper te vervangen.

Koudschuim matrastopper

Een koudschuim matrastopper geeft extra comfort door wat meer stevigheid/hardheid aan uw matras toe voegen. Een koudschuim matrastopper is te herkennen aan de uitstekende elasticiteit. De celstructuur van deze matrastopper is open en geeft in combinatie met de profilering een uitstekende luchtcirculatie en ventilatie.

Een koudschuim matrastopper heeft een andere celstructuur dan polyether waardoor het een betere vochtbestendigheid en een betere luchtcirculatie heeft. Door het hogere soortelijk gewicht is de draag- en veerkracht (aanpassend vermogen) van koudschuim matrastopper ook beter dan die van een polyether matrastopper.

Traagschuim matrastopper

Traagschuim is een temperatuurgevoelig materiaal dat zich aanpast aan de lichaamswarmte. Onder invloed van het lichaamsgewicht en de lichaamswarmte wordt een traagschuim matrastopper zacht en vormt het zich naar het lichaam. Hierdoor wordt de lichaamsdruk gelijkmatig verdeeld over het gehele lig oppervlakte. Met een traagschuim matrastopper ervaart u geen drukpunten, waardoor uw spieren beter ontspannen en er een betere bloedcirculatie ontstaat. Een goede drukverdeling van het lichaamsgewicht bevordert een goede nachtrust.

Latex matrastopper

Een latex matrastopper heeft een kern van natuurrubber. Natuurrubber heeft een extreem grote rekbaarheid en een open cel structuur, wat een optimale vochtregulering garandeert. Die grote rekbaarheid maakt een perfect ondersteunende en druk verminderende ondersteuning mogelijk. Latex heeft een lineair toenemend draagvermogen, waardoor een minimale tegendruk op huid, spieren en botten wordt gegeven. Bovendien is de latex matrastopper voorzien van 3 zones waardoor extra ondersteuning geboden wordt voor de bekkenzone (50% van het lichaamsgewicht) en de schouders. Een latex matrastopper is aan te bevelen voor mensen met een lichaamsgewicht vanaf ca. 75 kg).

Matrastoppers zijn aan beide zijden beslaapbaar. Regelmatig keren én draaien verlengt de levensduur. Onze matrastoppers zijn ook leverbaar in afwijkende maten!