Traagschuim matras

Traagschuim is een bijzonder soort visco-elastisch schuim, men noemt het ook wel Nasa-schuim. De oorsprong van dit materiaal ligt namelijk in de ruimtevaart industrie, waar in de jaren 70 uit onderzoek door de Nasa bleek dat traagschuim als vulling voor de ruimtepakken voor een optimale drukverdeling zorgt.

Als u op een traagschuim matras gaat liggen, dan neemt deze onder invloed van uw lichaamsgewicht en lichaamswarmte de vorm van uw lichaam aan. U zult geen enkel drukpunt ervaren. Wanneer u opstaat zal het traagschuim matras langzaam weer zijn eigen oorspronkelijke vorm aannemen.

Traagschuim reageert echter ook op de omgevingstemperatuur. Met name in de winter is het verstandig na aanschaf van een traagschuim matras deze te laten acclimatiseren. Als het koud is op de slaapkamer, dan zal het traagschuim matras in eerste instantie harder aanvoelen (ook bij het draaien kan dat als hinderlijk worden ervaren) echter kort nadat u op het traagschuim matras ligt zal deze zich al weer snel naar uw lichaam vormen.

Een ander nadeel van het 'oude' en de helaas nog in omloop zijnde goedkopere traagschuim matrassen is dichte structuur, wat maakt dat deze matrassen niet goed ventileerden. Gelukkig is dit nadeel inmiddels al weer achterhaald. Ons traagschuim matras is gemaakt van de aller nieuwste generatie traagschuim, genaamd Angel Pearl (AP). AP traagschuim heeft een open celstructuur. Hierdoor kan de lichaamswarmte en het lichaamsvocht goed wordt afgevoerd en ontstaat er een fris en schoon slaapklimaat.

Een traagschuim matras biedt een uitkomst voor mensen met rug- of spierklachten, die problemen hebben met de bloedsomloop, lasten hebben van doorliggen, reumatiek of mensen die gewoon hoge eisen stellen aan het slaapcomfort.

Savanne Orthopedisch traagschuim matras

Levertijd: 10-15 werkdagen

Vanaf
€ 665,00
Bekijk
Savanne Pocketvering matras met Traagschuim

Levertijd: 10-15 werkdagen

Vanaf
€ 665,00
Bekijk