Adviesprijs versus Verkoopprijs

De adviesprijs is niet de originele verkoopprijs. De adviesprijs*, ook wel catalogusprijs, fabrikant adviesprijs (FAP) of officiële verkoopprijs genoemd, is de prijs die de fabrikant of leverancier aanbeveelt aan de verkoper voor een product of dienst. Het is geen wettelijke verplichting voor de verkoper om deze adviesprijs te hanteren. De verkoper is vrij om de prijs te verlagen of te verhogen, wat resulteert in de verkoopprijs.

De adviesprijs wordt vaak gebruikt als referentieprijs door consumenten om prijzen te vergelijken. Fabrikanten gebruiken de adviesprijs soms ook om kortingen te benadrukken.

Voordelen van een adviesprijs:

  • Voor consumenten: Biedt een referentieprijs om prijzen te vergelijken.
  • Voor fabrikanten: Helpt om de merkwaarde te behouden en prijsconcurrentie te beheersen.

Nadelen van een adviesprijs:

  • Kan misleidend zijn: De adviesprijs is niet altijd de werkelijke verkoopprijs. Kan leiden tot oneerlijke concurrentie.
  • Fabrikanten kunnen de adviesprijs kunstmatig hoog houden om de kortingen groter te laten lijken.

Tips voor consumenten:

  • Houd rekening met de adviesprijs, maar gebruik deze niet als enige factor bij het maken van een aankoopbeslissing.
  • Vergelijk prijzen van verschillende verkopers voordat u koopt.
  • Wees kritisch op kortingen: Deze zijn niet altijd zo groot als ze lijken.

Enkele handige bronnen om prijzen te vergelijken:

 

Aanbiedingen - Bij ons betaald u nooit teveel!

Doordat wij met name gericht zijn op online verkoop zijn we logischerwijs genoodzaakt onze prijzen zo laag mogelijk te houden. Wij volgende daarbij de prijzen in de markt. Dit is uiteraard in uw voordeel. Bij ons betaald u nooit teveel!

Online (in onze webshop) aanbiedingen zoals bijvoorbeeld een gratis kussensloop bij aankoop van een hoofdkussen of een extra korting bij aanschaf van 2 of meerdere stuks geldt niet wanneer u ditzelfde artikel bij ons in de winkel/showroom komt uitproberen en daarbij uiteraard persoonlijk advies krijgt. Persoonlijk aandacht en advies kost ons uiteraard veel meer tijd. De prijzen voor de artikelen in onze winkel zijn natuurlijk wel gelijk aan de online prijzen.

Aangezien onze prijsstelling al zo laag is (wat betekent dat er dan dus voor ons maar heel weinig marge overblijft) kunnen we dergelijke acties en aanbiedingen helaas niet combineren met persoonlijk advies in onze winkel. Wij hopen op uw begrip hiervoor.