Facebook Pixel

Hoeslaken

Een hoeslaken van goede kwaliteit biedt een goede bescherming voor uw matras. Een mens verliest gemiddeld genomen elke nacht een halve tot 3/4 liter vocht. Met een hoeslaken van bijvoorbeeld katoen of Tencel voorkomt u dat het transpiratievocht in uw matras trekt. Transpiratievocht heeft een destructieve werking op de kern van uw matras.

Met het gebruik van een topper of molton gaat uw matras veel langer mee. Al onze hoeslakens zijn gemaakt van 100% katoen of Tencel. Dit om de uitstekende vochtregulerende eigenschappen van de natuurlijke vezel! Kenmerkend van een natuurlijke vezel is dat deze heel goed ademt (ventileert en isoleert) en vocht uitstekend reguleert.

Met een katoenen of Tencel hoeslaken weet u zeker dat u droog en daardoor rustig (in een klam bed slaapt u onrustig en wordt u vaak wakker) slaapt. De juiste keuze valt echter niet mee. Welke stofsoort kiest u? Klik hier voor een toelichting op de verschillende stofsoorten.

Hieronder ziet u ons complete assortiment. Maak voor een goed overzicht eenvoudig via het sub-menu of onze filters een selectie op basis van uw wensen.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hoeslakens, de beste kwaliteit

Wij hebben een uitgebreid assortiment aan hoeslakens. Stuk voor stuk zijn ze van hoge kwaliteit. Welke stof u ook kiest, wij kunnen u verzekeren dat de stof niet pilt, lekker zacht is en goed strak om het matras heen sluit. Wij verkopen uitsluitend hoeslakens gemaakt van natuurlijke vezels, waarbij van katoenen fabricage het meest bekend zijn. De verschillende weeftechnieken geven het katoen hun specifieke eigenschappen, waardoor percal lekker zacht is en satijn katoen zacht is en mooi glanst. Ons assortiment bestaat uit veel verschillende stofsoorten, met elk hun eigen specifieke eigenschappen:

Wij hebben voor ieder matras passende hoezen, molton of topper. Indien u opzoek bent naar een hoes een topper, split topper voor een eenpersoonsbed, tweepersoonsbed of een peuterbed of wieg, in ons assortiment hebben we rekening gehouden met elke soort en maat matras.

Wat is een molton hoeslaken

Een molton hoeslaken is een geweven, geruwd geweven stof of fabricage. Dit kan in effen of in keperverbinding, halfwollen, dik wollen en katoenen weefsel zijn. Het product wordt ook wel een molton deken genoemd en kan worden gebruikt als een hoeslaken bovenop het matras met als functie om deze te beschermen tegen vocht en vuil. De absorberende werking vangt het lichaamsvocht op zodat deze niet in het matras terecht komen. De hoge kwaliteit van onze beschikbare matras beschermende producten hebben de eigenschap om gemakkelijk op hoge temperatuur te kunnen worden gewassen. Dit in tegenstelling tot een matras, waar dit natuurlijk zo goed als onmogelijk is.

Een kwalitatieve molton hoeslaken draagt er zorg voor dat de levensduur van uw matras wordt verhoogd, hygiënischer en geurvrij blijft. Het beschermen van uw matras met een dergelijke mantel is sterk te adviseren, aangezien deze vaak een flinke investering is en uw nachtrust zo optimaal mogelijk kan worden gehouden.

Hoeslaken toppers

Een hoeslaken topper is niet hetzelfde als een molton of matrasbeschermer. Deze twee producten/mantels zijn in essentie niet gemaakt om uw topper te beschermen. Een hoeslaken topper is een omhulsel voor de topper, welke bovenop uw matras ligt. Aangezien de dikte hiervan vaak dunner is als het onderbed verschilt ook het formaat van de mantel in de hoogte/dikte. hoezen voor het onderbed zullen dus vaker te ruim zijn, waar een geschikt formaat van de hoezen exact de juiste aansluiting zal hebben. Voor een optimale bescherming is goed aansluitende omkleding van het onderbed of topper essentieel, zodat deze tegen onder andere zweet, bloed, urine of lichaamsvochten gegarandeerd en hygiënisch blijft.

Voorafgaand aan uw aankoop bij weidswonenenslapen.nl de maten, fabricage en stoffen van uw goed na te kijken, zodat deze na de bezorging direct kan worden gebruikt.

Waarom is een hoeslaken nodig?

Een hoeslaken heeft meerdere functies. Het geeft comfort bij het slapen, omdat het vochtregulerend werkt, maar daarnaast vormt een hoeslaken een beschermlaag om uw matras. Vocht tast namelijk de kwaliteit van een matras aan. Uw matras kunt u daarom het beste beschermen met een molton om het matras heen, waarna u een omhulsel als een hoes laken hier om heen doet. Mocht er vocht door het hoes heen gaan, dan vangt de molton dit op. Dit kan de levensduur van een matras met jaren verlengen. Investeer daarom in een kwalitatief goed matrashoes, zodat u en uw portemonnee hier op de langere termijn profijt van hebben. Mocht uw aankoop naar aanleiding van bezorging toch niet het juist zijn, is retourneren mogelijk.

Welke maten hoeslaken moet ik kiezen?

Slapen doet iedereen anders. Een hoeslaken komt in direct contact met uw huid. Hierdoor is het heel belangrijk om een stofsoort te kiezen waar u zich prettig bij voelt. Ook hier heeft een ieder zijn eigen voorkeuren.

Hoeslaken 180x200

De maat van een hoeslaken 180x200 is iets waar je goed op moet letten en heeft niets met voorkeur te maken. Vaak wordt er tijdens het bestellen van een nieuwe hoes niet goed opgelet volgt er voor gebruik ineens een verrassing. Hierbij geldt de simpele regel, meten is weten. Het formaat 180x200 staat vaak ook op het matras vermeldt. Let op het etiket of pak er een centimeter bij.

Hoeslaken 160x180

Let op, de maat hoeslaken van 160x180 komt minder vaak voor dan 180x200. Juist deze maat kan nog al eens bij het kopen van een nieuwe zorgen voor vergissing in het formaat. Het retourneren neemt extra kosten met zich mee. Wij adviseren u om de maat zorgvuldig na te meten of lezen voordat u op de bestel button klikt.

Soorten hoezen

Katoen is het meest gebruikte, maar ook het meest veelzijdige textielvezel voor hoeslakens. Naast katoen zijn er ook lakens van Tencel en van microvezel. Deze laatste kunt u niet vinden in ons assortiment, omdat microvezel synthetisch is. Het voelt wel lekker zacht aan en is goedkoper dan katoen en Tencel, waardoor het vaak als alternatief gezien wordt. Wij raden een microvezel hoes af. De stof is niet ademend, waardoor u het snel te warm zal krijgen. Microvezel neemt geen vocht op, een klamme nacht als gevolg. Klam slapen zorgt voor een onrustige nacht. Hierdoor zult u een hoeslaken van microvezel niet in ons assortiment vinden.

De katoenen hoezen die wij verkopen zijn van 100% natuurlijke vezels gemaakt. Katoen heeft eigenschappen die perfect zijn voor hoeslakens. Het is uitstekend in vochtregulatie, absorptie, ventilatie en het is een goed isolerende (ademende) stof. Katoen kan namelijk op verschillende manieren verwerkt worden, waardoor het karakter van deze vezel verandert. Wij leggen u graag de verschillende stofsoorten van hoes lakens uit.

Een hoeslaken kopen bij Weids Wonen & Slapen

Bij ons koopt u gemakkelijk en snel een hoeslaken naar wens. Ons assortiment bestaat uit hoeslakens die stuk voor stuk van de beste kwaliteit zijn voor een heel goede prijs. Kijk dus gerust rond in ons webshop. Koopt u met een totaalbedrag boven de 50 euro? Dan hoeft u geen verzendkosten te betalen. Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u ons bereiken via de mail of via de telefoon.