Talalay latex matras

Latex is een veel gebruikt materiaal voor matrassen en kussens. Een latex matras is uitermate geschikt voor mensen die een zacht en soepel matras verkiezen met een goede klimaat- en vocht regulerende eigenschappen.

De aanpassing van latex aan de vormen van het lichaam is optimaal. Alle lichaamsdelen worden op de juiste wijze ondersteund. Hierdoor wordt een minimale tegendruk op het lichaam ervaren. Door de open celstructuur van latex, de ventilatiekanalen en de oppervlakteprofilering is een constante luchtcirculatie gewaarborgd. Door de beweging van de slaper ontstaat gelijktijdig een pomp- en zuigeffect, dat voor een constante luchtwisseling zorgt. Latex neemt snel uw lichaamstemperatuur aan en voelt daardoor erg comfortabel aan.

Wat is latex?

Latex is een natuurproduct dat wordt verkregen van de rubberboom. Het melksap van deze rubberboom vormt de basis voor het latex. De goedkopere latex matrassen maakt men in een aluminium mal. Deze mal is van boven en van onderen voorzien van metalen pennen, die ervoor zorgen dat het tot schuim geslagen latex melksap van binnenuit verwarmd kan worden. Dit proces noemt men vulkaniseren. Door gebruik te maken van verschillende dikte, lengte en hoeveelheid van pennen ontstaat er een verschil in dichtheid van het latex, waardoor er comfortzones in het matras kunnen worden gemaakt.

Wat is Talalay latex?

Bij Talalay latex wordt de mal eerst nog vacuüm getrokken, zodat de latex egaal over de mal verspreid wordt. Door vervolgens het latex bloot te stellen aan stikstofgas bevriest het en knap de gesloten celstructuur open. Hierdoor ontstaat een zeer open celstructuur wat weer ten goede komt aan de veerkracht, ventilatie en het comfort van het latex. Door de open celstructuur is het Talalay latex matras tot wel 30% koeler dan de goedkopere latex matras! Nog een bijzondere eigenschap van van Talaly latex is dat de huisstofmijt er zich niet graag in nestelt. Daarmee is een Talalay Latex matras een aanrader voor mensen met een huisstofmijt allergie.

Voordelen van Talalay Latex matrassen

  • Een Talalay latex matras heeft een open celstructuur, dus zeer goede veerkracht, comfort en klimaateigenschappen.
  • Een Talalay latex matras ventileert uitstekend, maar minstens zo belangrijk, voert vocht ook goed en snel weer af.
  • Slapen op een Talalay latex matras is aangenaam warm in de winter en lekker koel in de zomer
  • Talalay Latex is duurzaam, matrassen met een kern van Talalay latex gaan met gemak 13-15 jaar mee
  • Talalay Latex is een 100% natuurproduct (melksap van de rubberboom)
  • Talalay Latex is van zichzelf anti-bacterieel en schimmel- en huisstofmijt werend. Ideaal dus voor mensen die allergisch zijn
  • Een Talalay latex matras is puntelastisch en daarom heel soepel en comfortabel
Savanne Pocketvering matras met Talaly Latex

Levertijd: 10-15 werkdagen

€ 665,00
Bekijk