Facebook Pixel

Wollen hoofdkussen

Een wollen hoofdkussen blinkt vooral uit in de goede vochtopname. Daardoor voelt een wollen kussen ook nooit klam aan. Een ander groot pluspunt om voor een wollen hoofdkussen te kiezen is zijn enorme veerkracht. Kies je een wollen kussen dan heb je altijd een lekker dik, stevig en vol kussen.

Tip! Kies een wollen hoofdkussen die je kunt navullen, zodat je de dikte (hoogte) van het kussen altijd naar eigen smaak kunt aanpassen. Bent u op zoek naar een stevig wollen kussen kies dan een wollen hoofdkussen met een dubbel gestikte én met wol gevoerde tijk. Wij kunnen u het Texels Classic DeLuxe van harte aanbevelen.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wollen kussen, Puur natuur

Voor de keus van een hoofdkussen is het van belang dat deze u hoofd en nek ondersteunt, daar waar het nodig is. Om zo uw nek, hoofd en schouderpartij te ontlasten en er voor u de meeste ontspanning ontstaat. Daarnaast is slaapcomfort ook een aspect wat helpt in het maken van een keus voor een hoofdkussen.

Een wollen hoofdkussen is voor iedere slaper geschikt. Zowel rug-, buik- als zijslapers vinden voldoende ondersteuning en comfort in een wollen kussen. Kiest u voor een navulbaar wollen kussen dan heeft u zelf volledig de controle over de dikte en de stevigheid van het hoofdkussen. Wol heeft daarnaast unieke vocht- en temperatuurregulerende eigenschappen en wol ventileert uitstekend! Als u kiest voor een hoofdkussen gevuld met wol geniet u gegarandeerd van een ontspannen nachtrust. 

Een wollen hoofdkussen heeft daarnaast maar weinig onderhoud nodig. U kunt eventueel de tijk van het kussen wassen (mits deze van katoen is en niet is voorzien van een wolvacht), echter adviseren we om wollen producten, zowel een dekbed als een kussen op te frissen of te reinigen bij de stomerij. De lanoline (het wolvet) wordt dan niet aangetast en de wol blijft zo van de beste kwaliteit. Lanoline is een waslaagje heeft vuilafstotende kwaliteiten en zorgt ervoor dat wol lekker soepel blijft. Door de lanoline gaat wol niet kriebelen of prikken. Lanoline heeft overigens een bewezen gunstige invloed op spieren en gewrichten. Daarom wordt wol al jaren geroemd door reumapatiënten. Deze rij aan voordelen maakt van wol een uitstekende vulling voor hoofdkussens. 

Tip! Voor de levensduur van een hoofdkussen adviseren wij altijd het gebruik van een molton kussensloop. Zo beschermt u uw kussen tegen vochtkringen en houdt u uw hoofdkussen lang fris en schoon. 

 

Veel gestelde vragen: 

Waarom een Wollen hoofdkussen?
Een wollen hoofdkussen heeft een groot aantal voordelen. Wanneer u op zoek bent naar een kussen met een grote veerkracht, dus een kussen wat lekker stevig en vol blijft dan is een wollen hoofdkussen zeer geschikt voor u. Daarnaast heeft wol, als natuurlijk product, de eigenschap dat het goed ventileert en een goede vochtregulerende werking heeft. Met een wollen kussen slaapt u dus nooit klam!

Is een wollen kussen ook geschikt voor kinderen?
Kies een wollen kussen welke is voorzien van een rits. U haalt er dan gewoon een handjevol uit om het kussen zachter te maken of voegt wat wol bij om het kussen steviger te maken. Daarmee is dit kussen ook ideaal als kinderkussen. U begint dan met een platter kussen en vult deze met de jaren gewoon wat bij.

Wollen kussen wassen?
Een wollen kussen met rits kan je veelal wel zelf wassen. Haal dan wel de wolvulling uit de hoes en volg daarbij altijd de wasvoorschriten, die op het label van het kussen staan.