Facebook Pixel

Matrasbeschermer

Met behulp van een matrasbeschermer zorgt u ervoor dat uw matras langer goed blijft. Een matras is een prijzige aankoop. Bij goed onderhoud kunt u er echter jarenlang plezier van hebben. Wrijving van de lattenbodem of lichaamsvocht zal de levensduur van uw matras sterk verkorten. Een goede matrasbescherming voorkomt dit. Ze zijn er in meerdere varianten. Daarom is goed vooronderzoek belangrijk als je een matrasbeschermer online wilt kopen. Zo is er de molton matrasbeschermer (deze is er ook in een organic uitvoering), de waterdichte molton matrasbeschermer en dan zijn er ook nog de matrasonderleggers van vilt of latex noppen. Wij leggen u hieronder graag alles uit over de verschillende matrasbeschermers.

Matrasbeschermer 13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Matrasbeschermer 13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Soorten matrasbeschermers

Er zijn twee soorten beschikbaar. Beide hebben een andere functie en daarbij een verschillende reden om te gebruiken. Als u veel transpireert of last heeft van incontinentie, dan is een waterdichte matrasbeschermer de perfecte oplossing om uw matras te beschermen. Hiervoor kunnen wij u overigens ook het Tencel hoeslaken van harte aanbevelen. Heeft u een lattenbodem en beschadigd deze uw matras? Overweeg dan om een vilt matrasonderlegger te gebruiken. Als uw matras vaak verschuift is een latex noppen matrasbeschermer aan te bevelen. Hierdoor blijft uw matras perfect op zijn plek liggen.

Waterdichte matrasbeschermer

Wij hebben waterdichte matrasbeschermers in twee varianten; Tencel of molton. Deze wordt over het matras heen gespannen, net als een hoeslaken. De beschermer legt u dus direct over het matras. Daar overheen kunt u een of laken leggen. Een Tencel matrasbeschermer voelt als een satijnen hoeslaken en heeft daarnaast als voordeel dat het anti-allergeen en huisstofmijt vrij is.

Het voordeel van waterdichtheid Een molton of Tencel biedt een praktische en hygiënische bescherming. Het beschermt uw matras tegen het binnendringen van vocht, daarbij heeft het waterdichte molton ook nog eens een warmte isolerende werking.

Met een waterdichte matrasbescherming hoeft u zich niet langer zorgen te maken over onverwachte ongelukjes. Daarbij is een waterdicht matrasbeschermer gemakkelijk te wassen. Een bescherming over het matras is uiterst geschikt voor baby"s en peuters, maar ook voor ouderen die last hebben van incontinentie. Deze producten kunnen makkelijk worden uitgewassen in de wasmachine.

Matrasonderlegger

De matrasonderleggers zijn in twee verschillende varianten verkrijgbaar; jute-vilt en met latex noppen. Een matrasonderlegger plaatst u tussen de bedbodem en uw matras. Deze onderlegger zorgt ervoor dat uw matras zo min mogelijk zal verschuiven, waardoor u de kans op beschadiging aanzienlijk verkleint.

Antislip matrasonderlegger

Onze antislip matrasonderleggers zijn voorzien van talloze latex noppen. Dankzij de optimale grip blijft uw matras gegarandeerd op de juiste plaats liggen. Dit type matrasonderlegger is met name aan te raden wanneer u een verstelbare bedbodem heeft of wanneer u een onrustige slaper bent. Uw matras zal in dat geval namelijk door de bewegingen gaan verschuiven, waardoor deze kan beschadigen. Los daarvan is het bijzonder vervelend elke ochtend de matrassen weer op zijn plek te moeten schuiven. Met een antislip matrasonderlegger voorkomt u deze verschuivingen en zal uw matras ook minder snel slijten. Bovendien voorkomt u met een dergelijke onderlegger eventuele vochtproblemen, die ontstaan door onvoldoende luchtdoorlaatbaarheid. Onze antislip matrasonderleggers zijn slijtvast, stofvrij, luchtdoorlatend, buigzaam en soepel en hebben een hoge warmte isolatie.

Matrasbeschermer baby of peuter

Een matrasbeschermer voor het baby- of peuterbed is een goede investering. Ongelukjes worden gemakkelijk opgevangen en het matrasje blijft helemaal schoon! Onze molton producten voor baby"s en peuters zijn vocht absorberend, ademend, wasbaar, sneldrogend en anti-bacterieel. Dit betekent dat uw kleintje optimaal beschermd is tegen pollen, stof, huismijt allergie en schimmelsporen. Onze baby-peuter beschermers zijn geschikt voor een wieg, ledikant of juniorbed.

Matrasbeschermer online kopen

Bij Weids Wonen & Slapen koopt u altijd zeer goede kwaliteit. De beschermers zijn in veel formaten te verkrijgen, zo is er voor ieder matras een te vinden. Heeft u vragen over dit product? Wij zijn gemakkelijk via de chat, telefoon of mail te bereiken.