Facebook Pixel

Onderdeken

Een onderdeken is een dikke deken van ca. 2 á 3 cm, die óp het matras gelegd wordt, waar u dan weer een hoeslaken of molton overheen doet. Een onderdeken is dunner dan een matrastopper en met name bedoeld ter verhoging van het slaapcomfort.

Wanneer u het 's nachts bijvoorbeeld snel koud heeft en u de warmte moeilijk vast kan houden, dan is een wollen onderdeken van harte aan te bevelen. Een wollen onderdeken kenmerkt zich doordat het van nature heel goed in staat is warmte vast te houden (isoleren). Een wollen onderdeken is dus ideaal voor mensen die het 's nachts snel koud hebben, maar ook voor mensen met spier- en gewrichtspijn.

Slapen op een wollen onderdeken is nooit te warm. Dit komt door de de goede ventilerende eigenschappen van wol. Een wollen onderdeken is dus ook zeer aan te bevelen voor de warme zomermaanden. Een wollen onderdeken zal dan eerder een verkoelden werking hebben!

Wanneer u last heeft van bovenmatig transpireren of de onderdeken gewoon graag vaak wilt gaan wassen, dan adviseren wij u eerder een katoenen onderdeken. Een katoenen onderdeken heeft net als wol een sterk ventilerende eigenschappen, waardoor u ook tijdens de warme zomernachten op een katoenen onderdeken heerlijk verkoelend slaapt.

Zowel voor een wollen als een katoenen onderdeken geldt dat u heerlijk zacht en comfortabel slaapt, het hele jaar rond! Tijdens de warme zomermaanden heerlijk koel en droog en in de koude wintermaanden lekker zacht en behaaglijk warm.

Onderdeken 13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Onderdeken 13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren