Welke dekbedmaat heb ik nodig?

In bed lig je heerlijk onder je dekbed.

Jij en je partner zijn klaar om te gaan slapen, maar dan… draait de ander zich om. Er vliegt een koude windvlaag over je rug. Vervolgens kruip je opnieuw onder het dekbed, trek je de dekens lekker omhoog en prompt ontbloten zich daar je jubeltenen. Die vervolgens niet meer zo jubelen omdat ook zij het veel te koud hebben.

Ook als je dekbed te kort is, wat een ellende. Na 1 keer opzij trekken glijdt het dekbed zo van je bed. Maar dit alles is niet nodig. Je slaapt gemiddeld een derde van je leven. laat die tijd dan ook aangenaam ingevuld worden. Welke dekbedmaat past nou het beste bij jouw bed? En welk dekbedovertrek hoort daarbij? Daar hebben wij een handig overzicht voor gemaakt!

lengtemaat dekbed

Welke lengtemaat moet ik kiezen?

Bij de lengtemaat van je dekbed is de keuze niet zo reuze. Je hebt namelijk maar 2 opties, een lengte van 200x220 cm. Een beetje dekbed in de lengte over is altijd fijn. Het meeste stop je overigens toch al weg onder het matras met de opmaak van het bed. Met name in de koudere periodes is het heel fijn dat je wat extra dekbed lengte over hebt. Mocht het je niet veel uitmaken en laat je portemonnee het toe dan adviseren we deze 20 cm extra altijd te nemen. Het is geen overbodige luxe en het prijsverschil is bij de meeste dekbedden prima te overzien.


Welke breedtemaat moet ik kiezen?

Voor het kiezen van het juiste dekbed kijk je eerst naar de maat van je matras. Aan de hand daarvan kun je zien welke breedtemaat daar het beste bij past. Combineer deze met de door jou gekozen lengtemaat en je hebt de perfecte dekbedmaat! Is je matras al op leeftijd, houd daar dan wel rekening mee. Wellicht dat je bij het vervangen van je matras wel over wilt stappen naar een bredere maat...

dekbedmaatwijzer

Het dekbedovertrek in de juiste maat, 200x200 cm of 220x220 cm?

Al onze dekbedovertrekken zijn te gebruiken voor beide lengtematen. Zowel de lengtemaat 200 cm als 220 cm. Met een een extra lange instopstrook kun je het bed mooi opmaken en voorkom je dat je tenen halverwege de nacht bloot komen te liggen. Wel zo fijn!

Wanneer kies ik voor een 240x220 cm dekbed?

Wanneer je bed 1,60 meter of groter is in de breedte dan raden we een lits jumeaux dekbed aan. Dit is een dekbed met de maat 240x220 cm. Met deze afmeting hangt het dekbed mooi en netjes aan beide zijden over het bed of het matras. En als je er onder ligt dan hebben jij en je partner genoeg dekbed om comfortabel warm en toegedekt te blijven. Ook wanneer jullie beide op de zijkant draaien.

Kinderdekbed



Kinder dekbed 120x150 cm

Een kinderdekbed kan bestaan uit 2 maten. Een peuterdekbed heeft de afmeting van: 100 x 135 cm. Een kleuterdekbed heeft de afmeting 120 x 150 cm. De kleinste afmeting is perfect als je peuter begint met een dekbed en nog in een ledikant ligt. Wanneer je kleuter toe is aan een nieuw dekbed, liggen ze vaak in een juniorbed, een peuterbed of een meegroeibed. Dan is een dekbed met de maat 120 x 150 cm passend. Zo kan je kindje zich heerlijk onder het dekbed wentelen en lekker warm en toegedekt slapen.

 

 

1 persoons dekbed 140x200 cm

Een eenpersoons dekbed lijkt heel simpel. Dit is toch ‘gewoon’ 140 x 200 cm. Dat klopt, maar een 1 persoons dekbed wordt ook wel voor twijfelaars gebruikt, toch adviseren wij om in dat geval jezelf het plezier te doen en te kiezen voor een dekbed met maat 200 x 200 cm. Dit slaapt een stuk comfortabeler.

Ook wanneer je echt een andere warmte beleving hebt dan je partner, hij slaapt bijvoorbeeld het liefst onder een laken terwijl jij smacht naar een winterdekbed of andersom, dan kunnen 2 eenpersoons dekbedden een uitkomst bieden! Voor de romantiek is het wellicht niet de beste optie, maar zo slaap je allebei onder een dekbed welke de goede warmte heeft voor jou, en dat is immers wat telt! Romantiek laat zich niet tegenhouden door twee eenpersoons dekbedden, wedden!

Als je op zoek bent naar een nieuw dekbed, maar je twijfelt over de juiste maat , bel ons, mail ons of start een chat. We helpen je heel graag verder!