kinderkamer-beddengoed

Je wilt natuurlijk dat je kleine net zo heerlijk slaapt als jij.

Een goed kussen en een fijn dekbed horen hier natuurlijk bij. Maar vanaf welke leeftijd mag je kind op een kussen slapen? En wanneer komt een dekbed aan bod?

Beddengoed voor baby's

 

Welk beddengoed voor baby's?

Het advies is om kinderen tussen de 0 en 2 jaar geen kussen te laten gebruiken. De belangrijkste reden hiervoor is dat het niet veilig is. Kinderen kunnen in een positie komen te liggen waardoor ze te weinig of geen zuurstof krijgen wat zorgt voor stikgevaar.

Ook een dekbed is bij een kind onder de 2 jaar niet nodig. Een dekbed ligt los op het bedje en kan er ook voor zorgen dat je kind er onder komt te liggen. Ook dit zorgt weer voor gevaarlijke situaties. Wat je wel zou kunnen doen is gebruik maken van een lakentje of een deken (welke je goed kunt instoppen). Een slaapzak zorgt ervoor dat je kind de deken of het laken niet gemakkelijk af kan trappen en zorgt voor meer warmte.

 

Beddengoed vanaf 2 jaar
Beddengoed voor kinderen vanaf 2 jaar

Kinderen laten vaak wel merken wanneer ze behoefte krijgen aan een kussen of dekbed. Kinderen gaan dan meestal 'zoeken' naar steun onder hun hoofd. Merk je dit nog niet? Dan is het ook prima om je kind langer zonder kussen te laten slapen.

Een goed eerste kussen om aan te schaffen is het 'Mijn Eerste Kussen' van Silvana. Het 'Mijn Eerste Kussen' bestaat uit een binnen- en een buitenhoes waardoor er een dooradembare tussenruimte ontstaat. Je kindje kan hier dwars doorheen ademen. Het Silvana Start kussen, het rode Silvana Comfort kussen en het bamboe hoofdkussen (deze vulling kun je zelf aanpassen) zijn ook goede kussens om mee te starten.

Bamboe All Year kinderdekbed

Bamboe, katoen en wollen dekbedden

Vanaf 2 jaar is het ook prima om een dekbed te gebruiken. Wij adviseren altijd om gebruik te maken van dekbedden die wasbaar zijn. Dekbedden die hierbij goed aansluiten zijn:

Het Savanne bamboe all year kinderdekbed. Dit dekbed is ademend en laat zich goed wassen. Ook kun je dit dekbed het hele jaar door gebruiken. Ook het Savanne Luxor 100% Pure Cotton all year kinderdekbed is een zeer geschikt dekbed. Door de vochtabsorberende eigenschap van katoen wordt voorkomen dat een kind klam wordt en onrustig gaat slapen. Ook dit dekbed laat zich goed wassen! Andere dekbedden die ook zeer geschikt zijn voor kinderen zijn het (niet wasbare, maar wel zelfreinigende) wollen Texels Classic 4 seizoenen dekbed en het Savanne Bamboe 4 seizoenen kinderdekbed (ook dit dekbed heeft een groot absorberend vermogen).



Zorg ook altijd dat behalve het beddengoed ook de rest van de kamer veilig ingericht is! Denk hierbij aan het juiste bed (geen hoogslaper o.i.d. voor kinderen onder de 6 jaar), afgedekte stopcontacten en een goed sluitend traphekje.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Twijfel vooral niet en neem contact met ons op! Wij voorzien je graag van persoonlijk advies