Welk dekbed bij allergie

‘s Nachts is hét moment om tot rust te komen.

Dan wil je natuurlijk geen last hebben van je allergie of van huisstofmijt. Welk dekbed kun je dan het beste aanschaffen? Ik zocht het voor je uit!

Dekbedden kunnen om verschillende redenen goed zijn tegen allergieën. Bijvoorbeeld wanneer een dekbed goed wasbaar is. Ook het materiaal waar een dekbed van gemaakt is, bepaald of het anti allergeen is.


Wollen dekbed

Wol heeft een natuurlijke zelfreinigende werking door de goede ventilatie. Schimmels hebben dan ook nagenoeg geen kans omdat deze warmte en vochtigheid nodig hebben. Omdat wol de temperatuur zelf reguleert en ook ventileert ontstaat er een koel en droog klimaat. Wol bevat lanoline (wolvet) wat ervoor zorgt dat de wol bacterie werend en vuilafstotend is. Door de hoge kwaliteit van onze wollen dekbedden en dus ook het hoge lanoline gehalte zal het dekbed niet gaan ‘prikken’ of 'kriebelen'. Kortom een ideaal dekbed wat je warm houdt in de winter en heerlijk koel in de zomer. Allergie wie?

 


Donzen dekbed

Dons is ook een perfect anti allergisch en huisstofmijt vrij dekbed. De meeste donzen dekbedden kunnen namelijk gewassen worden op 60 graden en zijn droogtrommel bestendig. Hierdoor is het dekbed zeer geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie.

 

 


Oeko-tex en NOMITE-keurmerk

Wanneer een dekbed een Oeko-tex keurmerk heeft garandeert dit dat het dekbed vrij is van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid. Het NOMITE-keurmerk wijst erop dat je te maken hebt met een dekbed dat anti allergeen is en daarmee geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie.


Zijden dekbed

Zijde is een heerlijk zachte en gladde textielvezel. Dit zorgt ervoor dat zijde geen stof aantrekt of afgeeft en ongedierte niet graag in zijde verblijft. Hierdoor is ook dit dekbed anti allergisch en huisstofmijt vrij. Alle Sichou dekbedden in onze collectie hebben het hierboven genoemde Oeko-tex keurmerk!


Synthetisch dekbed

Een synthetisch dekbed kan op hoge temperatuur gewassen worden. Hierdoor wederom perfect voor mensen met een huisstofmijtallergie. Wij adviseren niet per se een synthetisch dekbed ten opzichte van een natuurlijk dekbed. Dit omdat natuurlijke producten beter ventileren.

 


Tencel dekbed

Tencel wordt gemaakt van hout van de Eucalyptus boom dat wordt gehaald uit speciaal beheerde, duurzame bossen. Een belangrijke eigenschap van het Tencel dekbed is dat men het transpireren niet merkt door de hoge vochtopname van de Tencel vezel. Vocht wordt zo goed in de vezel opgenomen dat bacteriën zich niet thuis voelen in Tencel, ook daarom is Tencel anti allergisch.

 


Bamboe dekbed

Bamboe is een 100% natuurproduct wat ontzettend snel groeit én wat op een duurzame wijze wordt geteeld. Een bamboe dekbed is bewezen bacterie- en schimmelwerend en wasbaar tot op 40 °C, meer dan voldoende om volledig anti allergisch te zijn. Daarnaast heeft bamboe ook een uitmuntende vochtregulerende werking, waardoor het bij uitstek geschikt is als vulling voor een dekbed.

Er zijn (gelukkig) genoeg dekbedden om van te genieten wanneer je last hebt van allergieën of huisstofmijt. Heb je vragen over een dekbed? Vraag ons vooral!