Vouwen of schuiven, hoe bespaar jij ruimte?

Ik hou ervan. Vrienden of familie die onverwacht blijven eten of slapen.

De tafel vol met lekkere hapjes, vergezeld van een goed glas wijn en een minstens zo goed gesprek. Maar na een paar wijntjes of biertjes dan is het niet meer verantwoord om nog in de auto te stappen dus houden we voor die momenten altijd rekening met een logé. Of twee, of drie :)

Maar met een gezin met vier kinderen hebben wij niet een extra slaapkamer speciaal voor gasten. Dat lijkt me werkelijk het summum, maar tot het zover is moeten we het doen met extra slaapplekken creëren in de slaapkamers die er nu zijn. Dat houdt in dat er met matrassen wordt gesleept, campingbedjes voor de allerkleinsten uit de kast worden gehaald én extra bedden of matrassen bij worden geplaatst.

Gelukkig zijn er ook andere alternatieven zodat je niet meteen met je hele huisraad hoeft te slepen. Handige en ruimtebesparende oplossingen, speciaal voor deze gelegenheden.

Vouwbed met spiraalbodem

 

Wat is een goed vouwbed?

Vroeger hadden we thuis zo’n stretcher, met veren aan de zijkant die de stoffen bodem bij elkaar hield. Comfort was ver te zoeken en daarom ook geen succes voor onze logees. Gelukkig zijn er tegenwoordig prachtige vouwbedden te koop, met kwaliteitsmatrassen zodat er ook sprake is van genoeg ondersteuning.

Vouwbedden kun je grofweg verdelen in 2 categorieën, met lattenbodem of met spiraalbodem. Een vouwbed met lattenbodem is vaak een goedkopere optie, met nog steeds een prima comfort. Ze hebben een compact formaat, een licht gewicht en zijn daardoor een erg praktische oplossing. Vouwbedden met een spiraalbodem zijn ook enorm geschikt voor langer gebruik. Zo zie je deze vouwbedden vaak bij hotels, bed & breakfasts of ziekenhuizen.

De stevigheid van de spiraalbodem zorgt voor een optimale ondersteuning. Een goede nachtrust is hiermee gegarandeerd. Dus zoek je voor je gasten echt een goed logeerbed, dan adviseren we zonder twijfel het vouwbed met spiraalbodem.

 

Onderschuifbed

Een onderschuifbed, ideaal voor twee personen

Een onderschuifbed is vooral heel praktisch en ruimtebesparend. Dit zijn twee bedden waarbij je één bed ‘inklapt’ en onder het andere bed schuift. Zo kun je letterlijk in seconden een extra slaapplek erbij toveren. Een tweede voordeel is dat het ook meteen een tweepersoonsbed is als je dat wilt. Je ziet bij kinderbedden wel vaker een extra bedlade zodat ook daar snel een slaapplek gecreëerd kan worden. Hier blijft dan wel hoogteverschil bestaan, maar bij kinderbedden en logeerpartijen is dit vaak geen enkel probleem.

Het onderschuifbed met dwarsgespannen bodem is een fantastisch logeerbed. Door de spiraalbodem geeft dit metalen onderschuifbed veel ondersteuning en daarmee ook veel comfort. Op dit bed kun je gerust nachten achter elkaar slapen of zelfs permanent gebruiken. Even een tip tussendoor: hou wel rekening met de hoogte van het matras. Voor het onderste bed houden we een hoogte aan van 21 cm. Dan heb je nog steeds een heerlijk dik matras en kun je het gemakkelijk onder het andere bed schuiven. En voila, de kamer is meteen weer opgeruimd.

Slaapbank of bedbank

 

Een slaapbank als ultieme ruimtebespaarder

Als je nou echt geen ruimte hebt voor logés, maar toch voorbereid wilt zijn op extra gasten, dan is een slaapbank of een bedbank een echte uitkomst! Ook voor studentenkamers of tienerkamers is een slaapbank de perfecte oplossing voor vrienden die willen blijven slapen. Overdag is het een bank en in de avond heb je er in een split second een bed bij.

Bedbanken vind je in alle soorten, maten en designs. Dus voor elk interieur is er een mooie slaapbank te vinden. Het enige wat je dan nog rest is het beddengoed erbij te pakken. Voor logés hoef je niet een duur dekbed aan te schaffen. Vaak adviseren we natuurlijke producten, zoals bijvoorbeeld katoen, wol of bamboe. Echter wanneer het voor een tijdelijke slaapplaats is óf wanneer de portemonnee tegenstribbelt dan is een synthetisch dekbed een erg mooi alternatief.

Naast vriendelijk voor de portemonnee heeft een synthetisch dekbed als grote voordeel dat het goed wasbaar is. Zo verzeker je jezelf van een comfortabel, fris en hygiënisch bed voor je gasten. We hebben nu een set samengesteld met een super zacht en vederlicht dekbed plus een zacht en veerkrachtig hoofdkussen, voor een prijs die je niet kunt weerstaan!

 

Of je nu gaat voor een vouwbed, een onderschuifbed of een slaapbank, binnen de kortste keren heb je je huis omgetoverd tot hotel en kun je je gasten met een gerust hart nog een wijntje inschenken. Wij zeggen: proost!