Ik ga op reis en neem mee…

Op reis wil je ook graag lekker kunnen slapen.

En of dat lukt op het kussen in het hotel, het appartement of met een opblaasbaar kussentje is nog maar de vraag. En je eigen kussen meenemen (of voor de rest van het gezin) neemt flink wat ruimte in beslag. Maar ook op vakantie, op zakenreis of bij een logeerpartij is een goede nachtrust van belang of zelfs essentieel om je de volgende dag weer fit, fris en fruitig te voelen.

Wat is een reiskussen?

Een goed reiskussen moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Maar de belangrijkste is natuurlijk dat het goed moet liggen. En met goed liggen bedoelen we dat je voldoende ondersteuning hebt om je hoofd, nek en schouders goed te kunnen ontspannen. Wanneer die zich goed kunnen ontspannen is de kans op het bereiken van die o zo nodige diepe slaap een stuk eenvoudiger.

Het beste reiskussen

Als het gaat om een goed reiskussen zijn er een aantal materialen voor handen. De meest oncomfortabele, maar wel minst prijzige variant is een opblaasbaar kussen. Deze is vaak van hetzelfde materiaal gemaakt als het gemiddelde luchtbed.

Het probeert absoluut een reiskussen te zijn, maar wij geloven in een kussen wat meer doet dan alleen je hoofd omhoog houden (waarbij je moet hopen dat het niet leegloopt gedurende de nacht). Of het welbekende U-vormige nekkussen wat vaak gevuld is met synthetische bolletjes. Dit kan in de auto of in het vliegtuig voor zittend slapen wellicht een oplossing bieden. Toch is dit voor een goede nacht slapen geen optie. 

Memory foam... Wat is dat?

Het Savanne reiskussen is gemaakt van traagschuim, ook wel memory foam of tempur genoemd. Traagschuim heeft als geen ander de eigenschap om, onder invloed van warmte en druk, zich te vormen naar de contouren van je lichaam. Je spieren kunnen hierdoor tot rust komen en een goede bloedsomloop wordt gestimuleerd. En goed om te weten: het Savanne reiskussen is geschikt voor zowel, rug-, buik- als zijslapers! 

Hoe gebruik je een reiskussen?

Een U-vormig reiskussen is geschikt om met een verticale positie toch een kort dutje te kunnen doen zonder al te veel pijn in de nek te krijgen. Maar een volwaardig reiskussen zoals het Savanne memory foam reiskussen is zeer geschikt om nacht na nacht te gebruiken, want als het gaat om comfort doet het niet onder voor een normaal traagschuim hoofdkussen. 

Alleen de afmeting is kleiner, dat is namelijk 40 x 25 x 10 cm. Dus ook als je voor langere tijd op reis gaat is het Savanne reiskussen een volwaardig hoofdkussen met de bijbehorende ondersteuning en comfort.

En ook nog oprolbaar!

Ook is er rekening gehouden met het opbergen van het reiskussen. Het reiskussen is namelijk oprolbaar en hoe fijn is het dat je niet meteen alle kofferruimte hoeft op te offeren voor je hoofdkussen. Het Savanne reiskussen wordt daarom geleverd met kussensloop en een handige opbergtas. 

Nu hoeft niets je meer tegen te houden om ook op vakantie of op reis lekker te slapen en ‘s ochtends weer zo fris als een hoentje aan een nieuw reisavontuur te beginnen.