zomerdekbed

Welk dekbed is eigenlijk goed voor je als het 's nachts zo warm is?

Overdag vinden we de warmte vaak heerlijk, maar wanneer het zo warm is merken we dat toch al snel aan onze slaap. We komen net iets minder snel in slaap en de slaap zelf is ook minder diep.

En als je dan als klap op de vuurpijl ook nog wakker wordt van een klam dekbed is de ontspanning vaak ver te zoeken. Daarom is een goed zomerdekbed een essentieel onderdeel van je slaapuitrusting. Maar welk dekbed is dan de juiste en waarom dan juist die? We hebben daarom een aantal zomerdekbedden die er voor ons uitspringen op een rijtje gezet.


Wat is het koelste zomerdekbed?

Moerbei zijde wordt gezien als het koelste materiaal om onder te slapen in de zomer. Slapen onder een zijden zomerdekbed is volgens velen een ware slaapsensatie! Zijde is fluweel zacht en superlicht. Het kan zo’n 30% van haar eigen gewicht aan vocht opnemen. Onder een zijden dekbed slaap je dus nooit klam en wordt je lekker uitgerust wakker. Zijde is afkomstig van de cocon van de rups van een zijdevlinder en daarmee is het een dierlijke vezel. Een 100% zijden zomerdekbed is hypo-allergeen en bestand tegen huisstofmijt.


Welk zomerdekbed raden we aan?

Bamboe is bij uitstek geschikt als vulling voor een zomerdekbed. Bamboe is een 100% natuurproduct én wordt milieuvriendelijk geteeld. Een bamboe zomerdekbed onderscheidt zich door zijn uitmuntende vochtregulatie. Bamboe kan ruim 40% meer vocht opnemen dan katoen en heeft daardoor een verkoelend effect. Een bamboe zomerdekbed is ook lichter dan een katoenen zomerdekbed. Daarnaast is bamboe ook nog eens van nature bacterie- en schimmelwerend.

En misschien verrast het je, maar ook wol is een grote kanshebber op de titel 'beste zomerdekbed'. Het super dunne Texels Classic wollen hoog zomerdekbed is gevuld met 120 gram/m², zuiver Texelse scheerwol van de allerbeste kwaliteit! Texels scheerwol staat bekend om zijn uitstekend vochtopnemend vermogen. Slapen onder dit hoogzomer wollen dekbed, betekent dat je nooit meer klam en daardoor onrustig slaapt. De kroezing (krulling) van de wol zorgt voor een perfecte isolerende én ventilerende werking. Met dit hoog wollen zomerdekbed slaap je dus gegarandeerd heerlijk koel in de zomer. Een dunner wollen dekbed dan deze vind je niet!


Welk dekbed moet je kiezen als je veel zweet?

Dan komen wij toch echt uit op het Tencel zomerdekbed. Een Tencel zomerdekbed is namelijk zo licht als dons, zo zacht als zijde en zo koel als linnen. Tencel is 100% natuurlijk, gemaakt van houtvezel (van de Eucalyptus boom) en daarmee volledig biologisch afbreekbaar. Met een Tencel zomerdekbed kies je dus voor duurzaam en gezond slapen! 

Een van de belangrijkste eigenschappen van een Tencel zomerdekbed is dat je door de hoge vochtopname capaciteit van de Tencel vezel het transpireren niet merkt. Tencel absorbeert maar liefst 150% meer vocht dan katoen. Onder een Tencel zomerdekbed zul je dus nooit klam slapen! Belangrijk, omdat je daardoor de hele nacht door lekker rustig kunt slapen en heerlijk uitgerust weer wakker wordt. Én in tegenstelling tot veel andere zomerdekbedden is tencel heel goed wasbaar, nóg een voordeel van dit dekbed met deze duurzame vezel


Met één van deze dekbedden is een goede nachtrust in de zomer gegarandeerd! Laat die zwoele zomernachten nu maar komen!