Bamboe; duurzaam én comfy

Bamboe kleding, daar kijkt niemand meer van op.

Bamboe wordt in al zijn verschillende toepassingen steeds bekender. Duurzame gebruiksartikelen zijn steeds vaker gemaakt van bamboe. En als vulling voor je dekbed of hoofdkussen blijkt bamboe geweldig te zijn. Het wint steeds meer aan populariteit en als je kijkt naar de eigenschappen en vooral de voordelen van bamboe dan snappen we dat helemaal.

Bamboe


Wat is een bamboe dekbed?

Bamboe is een plantensoort dat vooral voorkomt in tropische klimaten. Bamboe staat bekend om zijn snelle groei. De snelst groeiende soorten bamboe hebben groeisnelheden van bijna een meter per dag. Doordat bamboe een korte vezel heeft kan er niet op een natuurlijke manier garen of vulling voor dekbedden van gemaakt worden. Daarom wordt er tijdens het productieproces gebruik gemaakt van niet natuurlijke middelen, hierna is er een viscose van gemaakt.

Bamboe milieuvriendelijk

Viscose versus Lyocell

Bamboe is er ook op basis van het Lyocell productieproces. Met beide processen wordt er een hele zachte stof geweven, bijzonder aangenaam en comfortabel. Echter het Lyocell proces heeft als het gaat om milieuvriendelijkheid wel een voorsprong doordat het een gesloten proces is. En daardoor minder niet natuurlijke stoffen vrijkomen in de natuur.

Lyocell, naast bamboe ook bekend van het materiaal Tencel is daarom ook (veel) duurder. Viscose daarentegen is minder milieuvriendelijk, maar is al wel een veel beter alternatief dan synthetische dekbedden of dekbedden gemaakt van katoen. Beide hebben een nog veel grotere belasting voor het milieu.



Bamboe, comfortabel en veelzijdig

Bamboe staat inmiddels bekend om zijn hoge comfort én zijn grote vochtabsorberend vermogen. Transpireer je veel, dan heb je met bamboe geen last van klamme nachten of zweterig wakker worden.

Slapen óp bamboe

Onze nieuwste aanvulling is de bamboe onderdeken. Deze onderdeken heeft dezelfde kwaliteit als het dekbed. Een bamboe onderdeken geeft veel comfort, daarnaast heeft het het grote voordeel dat het je matras beschermt tegen eventueel vuil of viezigheid. Én bamboe is wasbaar! Een bamboe dekbed en onderdeken kun je heel makkelijk opfrissen in de wasmachine. Tip! Zorg wel bij grote maten voor een grote wasmachine. Als de trommel te vol wordt kan de temperatuur met gemak veel hoger worden dan bedoeld. Met alle gevolgen van dien.

Savanne bamboe dekbed
Welk bamboe dekbed?

Omdat we een bamboe dekbed toegankelijk willen houden voor elke portemonnee hebben we tot nu toe alleen bamboe viscose in ons assortiment. En als je dan vraagt: “Welk bamboe dekbed moet ik kiezen?”, kunnen we heel kort zijn. We zijn namelijk fan van ons Savanne bamboe 4 seizoenen dekbed. Een lekker zachte en soepele tijk, een hele fijne bamboe vulling én geschikt voor zowel de zomer als de winter. In de zomer gebruik je het zomerdeel, in het voor- en najaar het iets dikkere dekbed en voor de écht koude winternachten rits je ze eenvoudig aan elkaar. Ultieme keuzevrijheid en altijd lekker warm of koel slapen.

Savanne bamboe hoofdkussen


Is een bamboe kussen goed?

Een bamboe kussen heeft veel mooie eigenschappen. De eerste is de tijk, deze is dubbel en gevuld met bamboe. Zodat je huid en je haar alle voordelen van bamboe ervaren. Wanneer je ‘s nachts transpireert, dan neemt de tijk van het kussen dit meteen op. Het kussen kan gevuld zijn met kapok of een synthetische vulling. Bamboe heeft van zichzelf namelijk geen veerkracht dus heb je er weinig tot geen steun aan en dat is juist zo belangrijk bij een goed hoofdkussen.

Zie je nu door alle bamboe het bos niet meer, dat kunnen we goed begrijpen. Heb je een vraag of wil je advies voor welk dekbed of kussen voor jou geschikt is? Start een chat, stuur een mail of bel ons! We helpen je graag.