Welk matras past bij mij?

"Hoe ziet uitgerust wakker worden er uit voor jou?"

Toen we elkaar hier tijdens de pauze deze vraag stelden, waren de antwoorden erg uiteenlopend. Enkele antwoorden waren: “dat ik geen pijntjes heb”, “dat ik voor de wekker al zelf wakker wordt”, “dat ik niet moe meer ben”, “dat ik zin heb in de dag”, “dat ik me energiek voel” en “vrolijk, dat ik echt zin heb in de dag”. De antwoorden wisselden van fysiek, pijnvrij wakker worden, tot meer op het mentale vlak, vrolijk zijn en zin in de dag hebben.

 

De volgende vraag is dan eigenlijk heel logisch. Hoe word je uitgerust wakker? Om uitgerust wakker te worden is het essentieel dat je een goede nachtrust hebt gehad. En die goede nachtrust, hoe bereik je dat nou? Daar zijn bovengemiddeld veel theorieën over evenals veel tips.

Hoe kom je tot ontspanning?

Je kunt het zoeken op het mentale vlak. Hoe verminder je stress en spanning en hoe kom je tot ontspanning, die eigenlijk altijd 1 op 1 je nachtrust positief beïnvloed? En aan de andere kant is er het fysieke deel van een beurse schouder, een pijnlijke rug of nekklachten die voor een groot deel verholpen of verminderd kunnen worden met de juiste slaapuitrusting.

Die slaapuitrusting, daar komen wij bij om de hoek kijken. Want ons bomvolle magazijn is gevuld met de wereld aan hoofdkussens, dekbedden én matrassen die je helpen om lekker te slapen.

Beginnen bij de basis

Naast een paar van onze favoriete motto’s zoals ‘natuur reinig je met natuur’ en ‘met een molton van katoen ben je klaar voor elk seizoen’ is onze meest gebruikte stelregel: je spendeert een derde van je leven op je bed, dus laat het daar dan ook goed zijn. En waar begin je dan? Juist, bij de basis: het matras. Het matras is namelijk net als het fundament van een huis essentieel om goed voor elkaar te hebben. Het is letterlijk de basis van je nachtrust.

Ondersteuning door je matras

Zoals gezegd breng je meer dan een derde van je leven al slapend door, of met een poging daartoe. Een matras heeft als doel om je in die tijd zo te ondersteunen dat je lichaam de tijd en de mogelijkheid heeft om zo goed mogelijk uit te rusten. Ondersteuning is daarbij echt het sleutelwoord. Als je lichaam op de juiste plaatsen wordt ondersteund dan geef je het de kans om te ontspannen. En wáár je ondersteunt moet worden heeft vooral te maken met je slaaphouding. Een buikslaper heeft vanzelfsprekend andere ondersteuning nodig dan een zijslaper.

Het ideale matras

Elke slaaphouding heeft zijn eigen wensen. De zijslaper komt het meest voor en deze slaper is ook het beste te ondersteunen. Voor de zijslaper is het van belang dat de wervelkolom zoveel mogelijk in een rechte lijn ligt. Voor de keuze van het matras geldt: hoe zachter het matras, hoe hoger of hoe steviger uw kussen moet zijn. Je zakt namelijk verder in het matras als het zachter is en daardoor wordt de ruimte tussen je hoofd en het matras groter. Deze moet daarom goed opgevuld worden.

Het ideale matras voor de rugslaper zorgt ervoor dat de natuurlijke S kromming in de rug zoveel mogelijk ondersteund wordt. Hier komt zowel een steviger als een zachter matras voor in aanmerking.

De buikslaper, dat is een verhaal apart. Deze slaaphouding is het meest lastig om te ondersteunen.

De onderrug van de buikslaper heeft het überhaupt al zwaar te verduren. En hoe lastig het ook is, probeer toch zoveel mogelijk je slaaphouding te veranderen naar de zij of rug. Mocht je toch echt op je buik willen blijven slapen, zorg dan voor een steviger matras zodat je onderrug niet te ver doorzakt.

Optimale keuzevrijheid voor iedereen

Hoe fijn is het dan, dat je ongeacht je slaaphouding altijd in een mum van tijd zelf het ligcomfort van je matras kunt aanpassen. Want wat wij je willen bieden is optimale keuzevrijheid! Een matras welke je elke nacht weer de juiste ondersteuning biedt en waar je zelf grip hebt op de stevigheid en het comfort van je matras.

Savanne Modulair Pocketvering matras

Het Savanne Modulair Pocketveringmatras heeft een kern van maar liefst tien!!! verwisselbare modules. Elk van deze modules heeft een eigen hardheid (van extra zacht tot extra stevig). Zo bepaal je altijd zelf je ideale ondersteuning voor een optimaal ligcomfort. Het topmatras kun je zelf makkelijk openritsen, zodat je gemakkelijk bij de modules kan komen om te verwisselen.

Hoogwaardig koudschuim

De toplaag van dit eersteklas modulaire matras is gemaakt van HR80 Softtech. Dit is een hoogwaardig koudschuim. HR80 betekent dat er per m3 wel 80 kilo schuim is verwerkt. Met nog steeds een super goede vochtregulatie en ventilatie heb je met een toplaag van HR80 de beste ondersteuning en het fijnste ligcomfort! 

In tegenstelling tot sommige andere schuim matrassen heeft een HR80 matras geen last van kuilvorming en slaap je nooit te warm.

Je kunt je vast voorstellen dat wij hier enorm blij van worden. Wij durven met een gerust hart te zeggen dat dit modulaire matras voor elke slaper het ideale matras is. En verandert je slaapbehoefte na een tijdje dan hoef je niet meteen een heel nieuw matras te kopen. Dan verwissel je gewoon de modules. Echt een matras voor iedereen, voor elk moment en voor elke behoefte. 

Dít matras past bij jou!