goede slaapkamer kleuren

Een slaapkamer wordt vaak gezien

als een plek van rust en ontspanning. De slaapkamer is er tenslotte voor bedoeld om te slapen en uit te rusten. Over de kleuren die daarbij horen is veel te doen. De een zegt: “Houdt het vooral rustig en wit”, een andere theorie is dat rood juist een kleur is die bijdraagt aan ontspanning en een goede nachtrust. Maar wat is nou wijsheid? Wij zochten het voor je uit.

Slaapkamer blauw


Wat zijn goede slaapkamer kleuren?

Er zijn een aantal kleuren die bovenaan de lijst staan van perfecte kleuren voor de slaapkamer. Als winnaar komt blauw uit de bus, blauw heeft namelijk een kalmerend effect en draagt op deze manier bij aan een goede nachtrust. Groen is een goede tweede. Ook groen is een zeer ontspannende kleur. Door veel groen in je slaapkamer te verwerken creëer je een kalmerende en ontspannen ruimte waar je uitrust en fris opstaat om de dag tegemoet te gaan.

Op de derde plaats komt de kleur geel. Die wordt niet door iedereen verwacht. Toch is geel juist een heel vrolijke en energieke kleur. Felle gele tinten adviseren we niet, maar juist zacht geel of okergeel zijn warme tinten die bijdragen aan een knusse en gezellige sfeer in de slaapkamer.

Planten in de slaapkamer

Hoe kan ik mijn slaapkamer gezellig maken?

Het allerbelangrijkste is vooral wat jij mooi vindt en waar jij je goed bij voelt. Of je nu pimpelpaars, rustgevend turquoise of juist brandweerrood kiest, als dat is waar jij blij van wordt, dan is dat het voornaamste.

Naast de kleur van de muren of gordijnen kun je juist spelen met de kleuren van je accessoires zoals schilderijen, posters, planten en bloempotten en sierkussens.



Slaapkamer geel

Kleur bepaalt sfeer

Ook de kleur van je beddengoed is heel bepalend voor de sfeer van je slaapkamer. Omdat je bed vaak veel ruimte van je slaapkamer inneemt adviseren we om te kiezen voor een rustig of uni dessin. Een drukke print ziet er vaak in eerste instantie wel leuk uit, maar het geeft een onrustige sfeer in de slaapkamer en heeft daarmee ook een (niet zo positief) effect op je nachtrust. Ook leert onze ervaring dat je op een overtrek met een print sneller uitgekeken bent.




Al met al adviseren wij daarom om in je slaapkamer juist te variëren met accessoires om je slaapkamer precies die sfeer te geven waar jij blij van wordt. Zoek je nog een dekbedovertrek wat past bij jouw slaapkamer? Kies dan voor rustige uni kleuren. Wij hebben een groot assortiment aan kleuren en materialen! Heb je hulp nodig of advies? Bel of mail gerust of start een chat, wij helpen je graag!