Tencel dekbed

Tencel, veel weten er wel iets van, maar eigenlijk toch ook weer niet.

Wat is Tencel? Een Tencel dekbed, is dat fijn slapen? En is Tencel echt zo goed als ik van iedereen hoor? Deze vragen krijgen we veel. En eerlijk is eerlijk, op de laatste twee vragen kunnen we volmondig JA! zeggen. Ga je mee naar de wereld die Tencel heet?

Wat is een Tencel dekbed?

Tencel is een relatief nieuw product. Wol, dons en katoen kennen we allemaal of je hebt er zelfs wel eens onder geslapen. Daar is vaak wel een associatie bij, positief of negatief. Maar Tencel is een textielsoort dat nog niet zo lang bestaat. En die dus ook bij velen nog niet zo tot de verbeelding spreekt. En dat is jammer, want we durven gerust te stellen dat Tencel het allermooiste, fijnste en zachtste dekbed materiaal is.

Tencel vezel

Tencel versus Lyocell

Om uit te leggen wat Tencel precies is moeten we even een stap terug nemen. Naar de vezel Lyocell. Lyocell is een kunstmatige vezel (dat wil zeggen; door de mens gemaakt), maar wél van een natuurlijk materiaal. Deze vezel komt namelijk van de eucalyptusboom. Er zijn hiervoor speciaal beheerde en duurzame bossen (om zo ook de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden). Tijdens het productieproces worden de houtsnippers zo verwerkt dat ze oplossen en een vloeistof vormen. Alle chemische stoffen die hierbij aan te pas komen worden vrijwel allemaal opnieuw gebruikt. En het afvalwater dat hierbij vrijkomt is dermate gefilterd en daardoor niet schadelijk voor de natuur. Dus met vol enthousiasme kunnen we zeggen dat Lyocell een milieuvriendelijke vezel is!

Maar hoe komen we dan bij Tencel? Lyocell is de naam van het product, dit is ontwikkelt door de firma Lenzing in Oostenrijk. En Tencel is de merknaam die ze de stof hebben gegeven om het op de markt te brengen. Dus Lyocell is Tencel en Tencel is Lyocell.

Tencel dekbed Sterk, duurzaam en superzacht!

En dan waarom wij er zo razend enthousiast over zijn. Vraag onze collega Jan en hij is over een uur nog niet uitgepraat. De reden? Die is super simpel. Tencel is super sterk, duurzaam, zijdezacht en neemt vocht (transpiratie) fantastisch op. Met een Tencel dekbed heb je het niet snel te koud of te warm. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat je het juiste dekbed kiest voor het juiste seizoen. Want zelfs een zomerdekbed van Tencel houdt je in de winter in een koude slaapkamer niet warm.

We krijgen veel vragen van dames die overgangsklachten hebben. Deze groep ervaart veel temperatuurswisselingen, ook gedurende de nacht. En transpiratie hoort daar helaas ook vaak en veel bij. Juist voor deze klachten (die helaas voor veel meer slapers geldt) is Tencel de uitkomst. Tencel absorbeert namelijk 150%!! meer vocht dan katoen. Deze hoge vochtopname capaciteit maakt de kans op klamme nachten aanzienlijk kleiner.

Hoe voelt Tencel?

Tot slot misschien wel het belangrijkste. Tencel is zacht! Tencel voelt echt zo zacht als zijde. Als je een dekbed of dekbedovertrek van Tencel door je handen laat gaan wordt bijna iedereen verrast door hoe heerlijk de stof op de huid voelt. Je zintuigen zijn je voor eeuwig dankbaar als je slaapt onder Tencel. Eerlijk is eerlijk, Tencel is wel iets meer bekend als textiel voor kleding, maar het leent zich juist ook fantastisch voor dekbedden, voor zowel de vulling als de tijk (de hoes van het dekbed).

Tencel Klimacontrol

Team Tencel

Onze Tencel dekbedden verkopen wij uitsluitend van fabrikant Hefel, zij produceren samen met Firma Lenzing dé Tencel dekbedden. We willen niets anders dan het mooiste op de markt in ons assortiment en we kunnen met recht zeggen dat de Tencel dekbedden van Hefel dat zijn. De dekbedden zijn van een fantastische kwaliteit en hebben een prachtige afwerking. Dus laten we er maar eerlijk voor uit komen, als dat nog niet helder was na dit relaas. Wij zijn allemaal, unaniem, stuk voor stuk, team Tencel.