Facebook Pixel

Hoeslaken

Een hoeslaken van goede kwaliteit biedt een goede bescherming voor uw matras. Een mens verliest gemiddeld genomen elke nacht een halve tot 3/4 liter vocht. Met een hoeslaken van bijvoorbeeld katoen of Tencel voorkomt u dat het transpiratievocht in uw matras trekt. Transpiratievocht heeft een destructieve werking op de kern van uw matras. Met het gebruik van een hoeslaken gaat uw matras veel langer mee.

Al onze hoeslakens zijn gemaakt van 100% katoen of Tencel. Dit om de uitstekende vochtregulerende eigenschappen van de natuurlijke vezel! Kenmerkend van een natuurlijke vezel is dat deze heel goed ademt (ventileert en isoleert) en vocht uitstekend reguleert. Met een katoenen of Tencel hoeslaken weet u zeker dat u droog en daardoor rustig (in een klam bed slaapt u onrustig en wordt u vaak wakker) slaapt.

Een hoeslaken kiezen valt echter niet mee. Welke stofsoort kiest u? Klik hier voor een toelichting op de verschillende stofsoorten. Hieronder ziet u ons complete assortiment hoeslakens. Maak voor een goed overzicht eenvoudig via het sub-menu of onze filters een selectie op basis van uw wensen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Hoeslaken 26 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Hoeslaken 26 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Onze kwalitatieve hoeslakens

Wij hebben een uitgebreid assortiment aan hoeslakens. Stuk voor stuk zijn ze van hoge kwaliteit. Welke stof u ook kiest, wij kunnen u verzekeren dat de stof niet pilt, lekker zacht is en goed strak om het matras heen sluit. Wij verkopen uitsluitend hoeslakens gemaakt van natuurlijke vezels, waarbij de katoenen hoeslakens het meest bekend zijn. Bepaalde weeftechnieken geven het katoen hun specifieke eigenschappen, waardoor percal lekker zacht is en satijn katoen zacht is en mooi glanst. De verschillende stofsoorten die u in ons assortiment kunt vinden zijn:

Wij hebben voor ieder matras een passend hoeslaken. Of u op zoek bent naar een hoeslaken voor een topper, split topper een eenpersoonsbed, tweepersoonsbed of een hoeslaken voor een peuterbed of wieg, in ons assortiment hebben we rekening gehouden met elke soort en maat matras.

Waarom is een hoeslaken nodig?

Een hoeslaken heeft meerdere functies. Het geeft comfort bij het slapen, omdat het vochtregulerend werkt, maar daarnaast vormt een hoeslaken een beschermlaag om uw matras. Vocht tast namelijk de kwaliteit van een matras aan. Uw matras kunt u daarom het beste beschermen met een molton om het matras heen, waarna u een hoeslaken eromheen doet. Mocht er vocht door het hoeslaken heen gaan, dan vangt de molton dit op. Dit kan de levensduur van een matras met jaren verlengen. Investeer daarom in een kwalitatief goed hoeslaken, zodat u en uw portemonnee hier op de langere termijn profijt van hebben.

Welk hoeslaken moet ik kiezen?

Slapen doet iedereen anders. Een hoeslaken komt in direct contact met uw huid. Hierdoor is het heel belangrijk om een stofsoort te kiezen waar u zich prettig bij voelt.

Soorten hoeslakens

Katoen is het meest gebruikte, maar ook het meest veelzijdige textielvezel voor hoeslakens. Naast katoen zijn er ook hoeslakens van Tencel en van microvezel.

Deze laatste kunt u niet vinden in ons assortiment, omdat microvezel synthetisch is. Het voelt wel lekker zacht aan en is goedkoper dan katoen en Tencel, waardoor het vaak als alternatief gezien wordt. Wij raden een microvezel hoeslaken af. De stof is niet ademend, waardoor u het snel te warm zal krijgen. Microvezel neemt geen vocht op, een klamme nacht als gevolg. Klam slapen zorgt voor een onrustige nacht. Hierdoor zult u een hoeslaken van microvezel niet in ons assortiment vinden.

De katoenen hoeslakens die wij verkopen zijn van 100% natuurlijke vezels gemaakt. Katoen heeft eigenschappen die perfect zijn voor hoeslakens. Het is uitstekend in vochtregulatie, absorptie, ventilatie en het is een goed isolerende (ademende) stof. Katoen kan namelijk op verschillende manieren verwerkt worden, waardoor het karakter van deze vezel verandert. Wij leggen u graag de verschillende stofsoorten van hoeslakens uit.

Katoenen hoeslaken

Al onze hoeslakens en lakens zijn gemaakt van 100% katoen. Dit om de uitstekende vochtregulerende eigenschappen van de natuurlijke vezel! Kenmerkend van een natuurlijke vezel is dat deze heel goed ademt (ventileert en isoleert) en vocht uitstekend reguleert. Met een katoenen hoeslaken of laken weet u zeker dat u droog en daardoor rustig (in een klam bed slaapt u onrustig en wordt u vaak wakker) slaapt.

Percal katoenen hoeslaken, zeer zacht

Percal katoen is de fijnste en zachtste kwaliteit katoen. Een stof mag pas percal heten wanneer er een bepaalde hoeveelheid draden per inch in verwerkt zijn. Hiervoor wordt een speciale weeftechniek gebruikt. Percal katoenen hoeslakens zijn dus heerlijk zacht! Percal katoen en satijn katoen lijken heel veel op elkaar. Percal katoen is echter minder glad (glimt minder) dan satijn katoen. Dit is de reden waarom sommigen een percal katoenen hoeslaken boven een satijn katoenen hoeslaken verkiezen.

Satijn katoenen hoeslaken, glad en koel

Een satijn katoenen hoeslaken is net als het percal katoenen hoeslaken een heel fijne, zachte en soepele stofsoort. Door een speciale weeftechniek kunnen de draden heel dicht op elkaar worden geweven. Bij satijn maakt men gebruik van een zogenaamde platbinding. Deze platbinding geeft de satijn zijn herkenbare luxe gladde en glanzende uitstraling. De gladheid van satijn katoen heeft ook een verkoelend effect. Heeft u het snel warm tijdens het slapen? Naaste de zachtheid en de luxe uitstraling is het verkoelende effect een van de veel gehoorde argumenten om op een satijn katoenen hoeslaken te slapen.

Tencel hoeslaken, sterk vochtabsorberend

Een Tencel hoeslaken is 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Tencel is gemaakt van houtvezels en draagt het kwaliteitskeurmerk PEFC. Dat staat voor de bevordering van duurzaam bosbeheer. Tencel is een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal dat uiterst geschikt is voor een anti-allergie hoeslaken. Tencel lijkt wel een wonderlijke stof, het heeft namelijk veel positieve eigenschappen. Tencel is zo zacht als zijde, zo licht als dons, zo sterk als polyester, zo makkelijk te verzorgen (goed wasbaar) als acryl, zo koel en plezierig als linnen en zo warm als wol. Een Tencel hoeslaken neemt maar liefst 150% meer vocht op als katoen. Als u last heeft van bovenmatig transpireren, dan kunnen wij een Tencel hoeslaken van harte aanbevelen.

Flanellen hoeslaken, lekker warm

Flanel is een textielsoort die gemaakt is van los gesponnen geruwd katoen. Dit geeft het flanel een donsachtig laagje. Hierdoor voelt een flanellen hoeslaken heerlijk zacht en warm aan. Bovendien neemt flanel uw lichaamswarmte snel over en is in staat deze warmte goed vast te houden. Voor de winter is een flanellen hoeslaken ideaal. Heeft u het vaak koud in bed? Dan kunnen wij u een flanellen hoeslaken ook van harte aanbevelen.

Zijden hoeslaken, puur genieten

De zijden hoeslakens van Sichou zijn gemaakt van 100% moerbei zijde. Slapen op een zijden hoeslaken van Sichou is puur genieten met maximaal slaapcomfort.

De kwaliteit van de zijden hoeslakens van Sichou is 19 "momme". "Momme" is een standaard aanduiding voor de kwaliteit van zijde, zoals bijvoorbeeld de aanduiding "karaat" de kwaliteit van goud of diamant weergeeft. De momme-waarde wordt bepaald door het gewicht van een bepaalde afmeting zijde stof. Voor zijden beddengoed geldt een momme gewicht van 12-16 als goede kwaliteit, een momme waarde van 16-19 betekent een zeer hoge kwaliteit. Sichou levert de 19 momme kwaliteit.

Biologisch katoenen hoeslaken

Onze biologische hoeslakens worden gemaakt van 100% biologische katoen. Het unieke aan deze biologisch katoenen hoeslakens is dat ze eerlijk en puur zijn. De hand geplukte katoen wordt milieuvriendelijk verbouwd en eerlijk verhandeld en dat slaap wel zo lekker!

Tijdens het productieproces wordt er nauwlettend op toegezien, dat dit hoeslaken 'schoon' wordt geproduceerd en dat er volgens het 'fair trade' principe wordt gehandeld. Zo wordt bijvoorbeeld de katoen gebleekt met zuurstof én niet met chloor. Formaldehyde en verfstoffen met schadelijke zware metalen worden niet gebruikt. Deze schone manier van produceren is niet alleen goed voor het milieu, maar maakt dat deze biologische katoenen hoeslakens ook van harte aanbevolen worden voor mensen met een gevoelige huid.

Double Jersey hoeslaken, vormt perfect om het matras

Double Jersey of Dubbel Jersey is gemaakt van een extra dikke stof katoen. Het is twee keer zo dik geweven als normale jersey. Dit maakt de stof nog zachter en sterker. Jersey is op een speciale manier geweven, dat de stof rekbaar wordt. Door de elasticiteit van Dubbel Jersey licht de stof mooi strak om het matras, zonder plooien.

Badstof hoeslaken, lekker warm met lichte stretch

Een badstof hoeslaken is op een manier geweven dat er aan de bovenkant loszittende lussen worden gevormd. Hierdoor voelt de stof dikker aan. Dankzij de lussen voelt het hoeslaken zacht aan en is het uitstekend vochtopnemend. Een badstoffen hoeslaken is heerlijk warm en dus uitstekend voor in de winter. Een hoeslaken van badstof heeft een lichte stretch, waardoor het goed om het matras heen sluit.

Een hoeslaken voor elk soort bed

Welk hoeslaken u het beste kunt kopen hangt af van uw matras. Zo zijn er eenpersoons of tweepersoons matrassen, maar ook toppers, of zelfs met een split. Voor elk soort matras is een hoeslaken te verkrijgen. Natuurlijk vindt u in ons assortiment eenpersoons hoeslakens en tweepersoons hoeslakens, maar ook topper hoeslakens en split hoeslakens.

Topper hoeslaken

Een topper hoeslaken is speciaal ontworpen voor een topmatras. Een topmatras is een soort extra laag, die die op uw matras gelegd kan worden voor meer comfort. Een matras moet beschermd worden tegen vloeistof en stof, dus het is vanzelfsprekend dat een topmatras ook bescherming nodig heeft. Om de matrastopper te beschermen, kunt u ons topper hoeslaken gebruiken. Topper hoeslakens dragen bij aan de levensduur van het topmatras.

Split hoeslaken

Een split hoeslakens zijn speciaal gemaakt voor een verstelbaar bed. Dus heeft u een bed waarvan u twee matrassen los van elkaar kunt bedienen? Dan heeft u een split hoeslaken nodig. In ons assortiment vindt u een verscheidenheid aan split hoeslakens. Voor gewone matrassen met split en toppers met een split.

Een hoeslaken kopen bij Weids Wonen & Slapen

Bij ons koopt u gemakkelijk en snel een hoeslaken naar wens. Ons assortiment bestaat uit hoeslakens die stuk voor stuk van de beste kwaliteit zijn voor een heel goede prijs. Kijk dus gerust rond in ons webshop. Koopt u met een totaalbedrag boven de 50 euro? Dan hoeft u geen verzendkosten te betalen. Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u ons bereiken via de mail klantenservice@weidswonenenslapen.nl of via de telefoon +31 (0)58 289 41 25