Facebook Pixel
  • Gratis pakket verzending vanaf €50  
  •  Achteraf Betalen  
  •  Snelle levering  
  • 14 dagen zichttermijn

Hoeslaken & Molton

Een hoeslaken biedt een goede bescherming voor uw matras. Een mens verliest gemiddeld genomen elke nacht een halve tot 3/4 liter vocht. Met een hoeslaken van goede kwaliteit (katoen of Tencel) voorkomt u dat het transpiratievocht in uw matras trekt. Transpiratievocht heeft een destructieve werking op de kern van uw matras. Met het gebruik van een hoeslaken gaat uw matras veel langer mee.

Al onze hoeslakens zijn gemaakt van 100% katoen of Tencel. Dit om de uitstekende vochtregulerende eigenschappen van de natuurlijke vezel! Kenmerkend van een natuurlijke vezel is dat deze heel goed ademt (ventileert en isoleert) en vocht uitstekend reguleert. Met een katoenen of Tencel hoeslaken weet u zeker dat u droog en daardoor rustig (in een klam bed slaapt u onrustig en wordt u vaak wakker) slaapt.

Een hoeslaken kiezen valt echter niet mee. Welke stofsoort kiest u? Klik hier voor een toelichting op de verschillende stofsoorten. Hieronder ziet u ons complete assortiment hoeslakens. Maak voor een goed overzicht eenvoudig via het sub-menu of onze filters een selectie op basis van uw wensen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Hoeslaken & Molton 28 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Hoeslaken & Molton 28 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Weids Wonen & Slapen verkoopt uitsluiten katoenen hoeslakens. Katoen is een 100% zuiver natuurproduct. Het is de meest gebruikte en tevens ook de meest veelzijdig toegepaste textielvezel. Katoen heeft o.a. als eigenschap dat het een groot vocht absorberend vermogen heeft, uitstekend ventileert én isoleert (goed ademt) en op hoge temperatuur gewassen kan worden. 

Wij raden u hoeslakens gemaakt van microvezel ten zeerste af. Microvezel is een synthetische vezel en daardoor een stuk goedkoper dan katoen. Daarnaast voelt een microvezel hoeslaken ook nog eens lekker zacht aan. Een microvezel hoeslaken lijkt daardoor een interessant alternatief voor een katoenen hoeslaken, maar niets is minder waard! Een microvezel hoeslaken ademt niet. U heeft het al snel té warm. Ook kan de microvezel geen vocht opnemen. U slaapt al snel klam en daardoor onrustig! Al met al voor ons voldoende reden om geen microvezel hoeslaken in ons assortiment op te nemen.

Hieronder lichten wij de verschillen tussen onze hoeslakens even toe:

Percal katoenen hoeslaken

Percal katoen is de fijnste en zachtste kwaliteit katoen. Een stof mag pas percal heten wanneer er een bepaalde hoeveelheid draden per inch in verwerkt zijn. Hiervoor wordt een speciale weeftechniek gebruikt. Percal katoen en satijn katoen lijken heel veel op elkaar. Percal katoen is echter minder glad (glimt minder) dan satijn katoen. Dit is de reden waarom sommigen een percal katoenen hoeslaken boven een satijn katoenen hoeslaken verkiezen.

Satijn katoenen hoeslaken

Satijn katoen is net als percal katoen een hele fijne, zachte en soepele stofsoort. Door een speciale weeftechniek kunnen de draden heel dicht op elkaar worden geweven. Bij satijn maakt men gebruik van een zogenaamde platbinding. Deze platbinding geeft de satijn zijn herkenbare luxe gladde en glanzende uitstraling. De gladheid van satijn katoen heeft ook een verkoelend effect. Naaste de zachtheid en de luxe uitstraling is dit ook een van de veel gehoorde argumenten om voor een satijn katoenen hoeslaken te kiezen.

Flanellen hoeslaken

Flanel is een textielsoort die gemaakt is van los gesponnen geruwde katoen. Dit geeft het flanel een donsachtig laagje. Hierdoor voelt een flanellen hoeslaken heerlijk zacht en warm aan. Bovendien neemt flanel uw lichaamswarmte snel over en is in staat deze warmte goed vast te houden. Voor de winter is een flanellen hoeslaken ideaal. Heeft u het vaak koud in bed? Dan kunnen wij u een flanellen hoeslaken ook van harte aanbevelen.

Tencel hoeslaken

Een Tencel hoeslaken is 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Tencel is gemaakt van puur natuurlijke houtcellulose (houtvezels) en combineert de meest gewilde en belangrijke eigenschappen van alle dekbed vulsoorten bij elkaar. Tencel is zo zacht als zijde, zo licht als dons, zo sterk als polyester, zo makkelijk te verzorgen (goed wasbaar) als acryl, zo koel en plezierig als linnen, zo warm als wol. Een Tencel hoeslaken neemt maar liefst 150% meer vocht op als katoen. Als Als u last heeft van bovenmatig transpireren, dan kunnen wij een Tencel hoeslaken van harte aanbevelen.