Texeler

Wie aan een wollen dekbed denkt denkt aan het Nederlandse bedrijf Texeler. Texeler is een gerenommeerd merk en staat garant voor wollen dekbedden van de allerbeste kwaliteit. Texeler maakt uitsluitend gebruik van de beste kwaliteit scheerwol, afkomstig van de lammen en schapen op Texel. Een verklaring voor de goede kwaliteit voor de Texelse scheerwol is de leefomgeving van de Texelse schaap. Door de gure zeeklimaat krijgt de Texelse wol meer te verduren, waardoor deze wol een betere veerkracht en een hogere isolerende én ventilerende capaciteit heeft.

De merken TexelWool en Texeler voeren 100% identieke dekbedden. Sinds een aantal jaar zijn deze merken samengegaan en worden vanuit 1 atelier op Texel geleverd. De specificaties en prijzen van de collecties zijn volledig identiek aan elkaar.

Het geheim van de Texeler

Een Texeler wollen dekbed, onderdeken en kussen blijft jaren goed. Door de natuurlijke veerkracht blijft texels scheerwol altijd in vorm. Breken of pletten is vrijwel uitgesloten. De wol is zorgvuldig gekaard, waardoor alle vezels in één richting liggen. Daarbij is de gekaarde wol als vlies ononderbroken doorgestikt in een duurzame dubbele kettingsteek tussen een 100% natuurlijk katoenen tijk. Hierdoor blijft de wol op zijn plaats.

Een Texeler wollen dekbed en onderdeken hoeft nooit te worden bijgevuld (een Texeler kussen kunt u bijvullen, maar dan alleen om deze steviger te maken). Bovendien is de Texeler scheerwol vuilafstotend door de gezuiverde lanoline. Regelmatig luchten is daarom genoeg om uw Texeler wollen dekbed, kussen en onderdeken fris én in vorm te houden.

Alle producten van de Texeler voldoen aan de strengste eisen van het Nederlands Wolsecretariaat en dragen het kwaliteitslabel van The Woolmark Company.

Geen producten gevonden voor deze selectie.