Elektrische deken

De elektrische deken is voor velen een begrip. Vooral bij de iets oudere generatie. Desondanks zijn wij niet enthousiast over deze warmtebron. Allereerst is een elektrische deken lang niet altijd veilig (al moeten nieuwe elektrische dekens tegenwoordig wel voldoen aan strenge richtlijnen), zelfs als ze op een verantwoorde manier worden gebruikt.

Wat daarnaast onze enthousiasme fiks heeft getemperd is dat wetenschapelijk bewezen is dat deze kunstmatige warmtebron uw eigen interne kachel flink overhoop haalt. Het menselijk lichaam is namelijk bij vrijwel iedereen goed in staat tot zijn eigen warmteregulering. Wanneer u gebruik maakt van een elektrische deken dan houdt die deken u warm, maar neemt uw eigen vermogen tot warmte vasthouden al snel af. Tijdens het slapen kunt u dit ondervangen met een elektrische deken, maar hoe gaat u dat dan overdag doen?

Bij de minst geringste koudegolf zit u bibberend op de bank. Train uw lichaam en kies voor bijvoorbeeld een wollen onderdeken. Deze warmt op door uw lichaamstemperatuur en houdt deze warmte de hele nacht goed vast. Heerlijk en puur natuurlijk warm slapen dus!

Welke elektrische deken is goed?

Gewenning zorgt ervoor dat er al snel een keuze wordt gemaakt voor een elektrische deken. Maar op de vraag ‘welke elektrische deken is goed?’ of ‘welke elektrische deken is het beste?’ kunnen wij kort en krachtig zijn. Wij adviseren pertinent niet het gebruik van een elektrische deken. Deze kunstmatige warmtebron brengt een hoog veiligheidsrisico met zich mee, ondanks de huidige strikte richtlijnen waar een elektrische deken aan moet voldoen. 

We realiseren ons natuurlijk erg goed dat u graag warm wilt slapen. We adviseren daarom het gebruik van een onderdeken. Deze heerlijke zachte dekens zijn ervoor bedoeld om op uw matras te leggen en verhogen uw comfort. Stel u heeft het ‘s nachts snel koud en u kunt uw warmte maar lastig vasthouden, dan adviseren wij een wollen onderdeken. De zachte onderdeken isoleert fantastisch en zorgt ervoor dat u heerlijk warm slaapt. Kiest u voor een katoenen, een bamboe of een Tencel onderdeken dan heeft u extra laag comfort welke ook nog eens wasbaar is. En 100% veilig! Ziet u, hierdoor is een elektrische deken tegenwoordig echt overbodig.

Geen producten gevonden voor deze selectie.