1-persoons dekbed

Een dekbed heeft als doel warmte en bescherming te bieden. Een 1 persoonsdekbed is maat 140 x 200 cm en geeft naast warmte en bescherming ook comfort. Voor jong en oud kan een 1 persoons dekbed van 140x200 de kans vergroten voor een goede nachtrust. Met het juiste dekbed legt u namelijk een zeer solide en goede basis voor uw nachtrust. Een goed dekbed ademt, ventileert en isoleert en zorgt voor een uitgebalanceerd en optimaal slaapklimaat.

Is het 1 persoons dekbed 140x200 de juiste voor u? Bel of mail ons gerust of start een chat met een van onze medewerkers. We zoeken het graag met u uit.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Eenpersoons dekbed, de juiste maat

Een eenpersoons dekbed is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Volwassenen die alleen slapen of die samen slapen op een tweepersoons bed, maar liever het dekbed niet willen delen. Voor iedereen geldt dat de juiste maat van het dekbed van groot belang is als u een dekbed zoekt en kiest. Een eenpersoons bed kan namelijk variëren van een breedtemaat van 80 cm tot 100 cm. Hier past een eenpersoons dekbed van 140 x 200 cm erg goed bij. Dit is voldoende breed, zodat het dekbed u helemaal bedekt. Een eenpersoons dekbed kan een lengte hebben van 200 cm of 220 cm. Bent u langer dan 180 cm of vindt u het fijn om u heerlijk te nestelen in uw 1 persoons dekbed en hoog over uw schouders te trekken in de nacht. Dan adviseren we u te kiezen voor een lengtemaat van 220 cm.

Ook voor een 2 persoons dekbed kunt u bij Weids Wonen & Slapen terecht.

Dekbed 1 persoons voor comfortabel slapen

Wist u dat wij als mens gemiddeld een derde van ons leven slapend doorbrengen? Met dit in gedachten is het zeer zinvol om te investeren in een goed 1 persoons dekbed. Een dekbed 1 persoons voorziet u het hele jaar van comfort en warmte. Gelukkig heeft u volop keuze bij Weids Wonen & Slapen. Een 1 persoons wollen dekbed of donzen dekbed, zo verschillend in comfort. Er zijn veel verschillende factoren waarmee u rekening dient te houden, wat de keuze niet makkelijker maakt. Veel mensen slapen in een kingsize bed nog steeds met 2x een 1 persoons dekbed. Deze keuze is natuurlijk een persoonlijke voorkeur, want een ruimer 2 persoons biedt misschien wel meer comfort en warmte. Slaapt uw bedpartner onrustig of heeft u graag het dekbed voor uzelf, dan heeft een 1 persoons dekbed voor velen om die reden de voorkeur. Weids Wonen & Slapen heeft een zeer uitgebreid assortiment 1 persoons dekbedden, gemaakt van nagenoeg alle denkbare mogelijke soorten materialen en vullingen.

Dekbed eenpersoons bij Weids Wonen & Slapen

Een eenpersoons dekbed is verkrijgbaar in verschillende breedte maten. Deze kan variëren in de maat van het dekbed, want ook single bedden zijn in verschillende maten verkrijgbaar.

Eenpersoons dekbed maat:

  • Kinderbed : 120x150 cm
  • Single : 135x200 cm
  • Single : 135x220 cm

Een 1 persoons dekbed kan bij voorkeur in een iets bredere maat worden aangeschaft. Dan is de kans dat u met een deel ontbloot lijf komt te liggen kleiner. De consequentie is dat uw eenpersoons dekbed iets overhangt aan de zijkant van uw matras. Er zit een klein prijsverschil bij de aankoop van een breder uitgevoerde deken. Indien u zich goed oriënteert in de materialen en vullingen, kunt u de prijsverschillen goed bekijken. Houd wel rekening dat u de juiste maat dekbedovertrek aanschaft.

Veel gestelde Vragen

Hoe groot is een 1 persoons dekbed?
Een 1 persoons dekbed is geschikt voor een bed, boxspring of matras met een breedtemaat van 80 cm, 90 cm of uiterlijk 100 cm. Bij deze afmetingen slaapt een 1 persoons dekbed heerlijk comfortabel en dekt het uw lichaam helemaal toe. Een 1 persoons dekbed is dus ideaal wanneer u alleen slaapt of als u bijvoorbeeld uw dekbed liever niet deelt. Ook voor kinderen die graag breeduit slapen is een 1 persoons dekbed een uitkomst.

Hoe breed is een 1 persoons dekbed?
Een 1 persoons dekbed is 140 cm breed. Dit is ruim voldoende om goed onder te kruipen en in te wikkelen. De lengtemaat van een 1 persoonsdekbed kan verschillen. Het kan een lengtemaat hebben van 200 cm of 220 cm. Voor personen met een lengte van meer dan 180 cm adviseren we te kiezen voor een lengtemaat 220 cm. Veel dekbedovertrekken zijn tegenwoordig voorzien van een instopstrook over de volle breedte zodat het dekbedovertrek geschikt is voor zowel 200 cm als 220 cm.

Welk dekbed voor bed 140x200?
Een bed met maat 140x200 wordt gezien als een twijfelaar of een klein 2 persoons bed. Daarom is een 1 persoons dekbed niet voldoende voor een bed, boxspring of matras met breedtemaat van 140 cm. Wanneer u uw dekbed niet wilt delen dan zijn twee 1 persoons dekbedden een oplossing. Wilt u toch 1 dekbed voor het gehele bed dan adviseren wij een een 2 persoons dekbed met afmeting 200 x 200 cm of 200 x 220 cm.