Wat is de beste onderdeken?

Mijn collega houdt er maar niet over op.

Over hoe lekker ze op haar onderdeken slaapt. Ik begreep niet gelijk waarom. Tuurlijk, een onderdeken slaapt fijn. Maar het is toch net een topper? Hier werd ik dan toch even op de vingers getikt! Want er zijn wel degelijk verschillen. Maar wat is een goede onderdeken? En wat is het verschil tussen een onderdeken en een topper?

Verschil onderdeken en matrastopper

Het grote verschil tussen een onderdeken en een topper is dat een topper dikker is. Een topper wordt vaak gezien als een dun matrasje wat je boven op je eigen matras legt. Wanneer een onderdeken zwaarder weegt dan 1000 gram wordt deze ook als topper gezien. Nog een verschil is dat een onderdeken door middel van een elastieken band aan het matras vastgemaakt kan worden. Zo heeft de onderdeken geen kans om te gaan schuiven. 

Texels Classic wollen onderdeken

Één van de populairste onderdekens uit ons assortiment is de Texels Classic wollen onderdeken. Deze onderdeken heeft een vulling van zuiver Texels scheerwol en is ca. 3 á 4 cm dik. Wol staat erom bekend dat het goed je temperatuur weet te reguleren. Hierdoor zal een koude slaper goed zijn of haar warmte kunnen vasthouden. Maar ook mensen die het snel te warm hebben en veel transpireren zullen juist ervaren dat wol heel goed ventileert en gaan hierdoor veel comfortabeler slapen. Een wollen onderdeken is dus ook helemaal perfect voor als je last heb van je spieren en/ of gewrichtspijn.

Nog een voordeel van deze onderdeken is dat de ene zijde is voorzien van wol en de andere zijde van 100% zachte percal katoen. Dus je kunt zelf kiezen of je op wol wilt slapen of op de zachte katoen.

Ps. Op de wollen kant slapen voelt alsof je op wolkjes ligt, gewoon even een tip tussendoor...

Hefel Tencel onderdeken



Hefel Tencel onderdeken

Het belangrijkste kenmerk van de Tencel onderdeken is dat het enorm goed vocht absorbeert. Deze ca. 2 cm dikke onderdeken is zo zacht als zijde en zo sterk als polyester. Doordat vocht zo goed wordt opgenomen krijgen bacteriën geen kans en is deze onderdeken anti allergisch. Het grote voordeel van tencel ten opzichte van wol is dat de Tencel onderdeken uitstekend wasbaar is. Even afhankelijk van de grote van je wasmachine, kun je deze eenvoudig zelf thuis wassen. Tencel is een relatief nieuw materiaal en is bijzonder duurzaam. Echt een aanrader!




Savanne Bamboe onderdeken

Het grootste voordeel van een Bamboe onderdeken is dat deze net als de tencel onderdeken goed wasbaar is. Ook voor kinderen is deze onderdeken daarom ideaal! Ook deze onderdeken van ca. 2 á 3 cm heeft een goede vochtregulerende werking. Daarom zouden wij deze ook aanraden voor mensen die het ’s nachts snel te warm hebben. Bamboe is een prachtig natuurproduct wat op duurzame wijze is geteeld en is voorzien van een heerlijk zachte percal katoenen tijk!



Resumé

Een onderdeken biedt naast bijzonder veel comfort ook nog bescherming voor je matras. Niet de voornaamste reden om voor een onderdeken te kiezen, maar wel mooi meegenomen lijkt ons. Daarnaast biedt het extra warmte voor in de winter en juist in de zomer biedt een onderdeken fijne ventilatie en heeft daardoor een licht verkoelende werking. Bamboe en Tencel zijn beide mooi wasbaar. En vooral Tencel is een prachtig natuurlijk en duurzaam materiaal.

De wollen onderdeken willen we tot slot nog even extra in het zonnetje zetten. Wol is namelijk enorm ventilerend (zo slaap je de hele nacht met een droog gevoel). En door de termische eigenschappen van wol slaap je in de winter heerlijk warm en juist in de zomer lekker koel. En dat gecombineerd met het gevoel alsof je op wolkjes slaapt, maakt dat we, naast al onze andere fantastische onderdekens, super enthousiast over de Texels Classic wollen onderdeken zijn.

Benieuwd naar welke onderdeken het beste bij jou past? Wij voorzien je graag van persoonlijk advies!