menubalk

Omruilen / retourneren

Vanaf het moment van bestelling tot aan het moment van betalen kunt u de bestelling altijd kosteloos kan annuleren, zonder een opgaaf van redenen. U heeft tevens veertien werkdagen, na ontvangst van een artikel, het recht om zonder opgaaf van reden het artikel om te ruilen of terug te sturen. Dit betekend dat u van ons ruim de tijd krijgt de kwaliteit van het bestelde artikel zelf te beoordelen. Binnen de periode van de zichttermijn kunt u een artikel altijd retour sturen. Als u de gehele bestelling retour stuurt, betalen wij het volledige aankoopbedrag terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u ons hebt betaald. Na het verstrijken van de zichttermijn wordt de koopovereenkomst een feit.
 
Een zichttermijn moet u overigens niet verwarren met een testperiode. Een zichttermijn behelst een periode waarin u een artikel beoordeeld, zoals u dat ook in onze showroom zou doen. Uiteraard verwachten wij dat u het artikel na ontvangst met zorg behandeld. Een beslapen artikel dan wel een artikel die door onzorgvuldig handelen onverkoopbaar is geworden kan uiteraard niet retour genomen worden. Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat u een artikel op een op andere wijze heeft gebruikt dan u in een winkel zou doen, mogen wij u aansprakelijk stellen. Het recht van retourneren is eveneens niet van toepassing op artikelen uit de koopjes/opruimingshoek en speciaal op maat of kleur samengestelde artikelen. 

Alleen retouren die aangemeld zijn via onderstaand online retourformulier worden door ons in behandeling genomen. Voor een snelle verwerking van uw retourzending vragen wij u een kopie van het retourformulier of van uw orderbevestiging bij uw retourzending te voegen. De kosten als ook het risico van de retourzending zijn voor rekening van de klant. 


Retourformulier

Voorwaarden omruilen/retourneren


Ontvangstcontrole

Controleer direct na ontvangst van uw bestelling of de artikelen onbeschadigd, compleet en volgens de factuur geleverd zijn. Mocht dit niet het geval zijn, informeer ons binnen 24 uur na ontvangst via klantenservice@weidswonenenslapen.nl of op werkdagen tussen 9.00 en 18.00 uur telefonisch via 0031 (0)58 289 4959. Een melding nŠ 24 uur kan door ons niet meer in behandeling worden genomen, daar wij dit dan niet meer bij de vervoerder kunnen verhalen. Als een artikel in gebruik is genomen, is de levering geaccepteerd.

De voorwaarden voor omruiling of retourneren zijn als volgt:
  • De zichttermijn van 14 dagen is nog niet verstreken; na het verstrijken van de zichttermijn is de koopovereenkomst een feit
  • Het artikel is schoon, compleet, ongebruikt en onbeschadigd, oftewel 100% verkoopbaar
  • Alle labels en kaartjes zitten nog aan het artikel
  • De originele (fabrieks)verpakking is onbeschadigd
  • Het digitale retourformulier is ingevuld en verzonden en een kopie van dit formulier of de factuur/orderbevestiging is bijgevoegd
  • De retourzending is degelijk verpakt zodat artikelen tijdens het transport niet beschadigen
De kosten als ook de risico's voor de retourzending zijn voor rekening van de klant. Hou bij artikelen die bezorgt (dus die niet via de post als pakket verzonden kunnen worden) worden rekening met hoge transportkosten. Deze liggen afhankelijk van de volume als snel tussen de € 50 en € 125 euro. 
 

Retourprocedure

Na ontvangst van het retour gestuurde artikel(en) zal Weids Wonen & Slapen het artikel door een deskundige laten onderzoeken. De staat van het te retourneren artikel kent 3 variaties:
  1. Het artikel is onbeschadigd en in de originele, ongeopende verpakking en voldoet aan de overige voorwaarden gesteld, conform onze algemene voorwaarden artikel 8. Het artikel kan omgeruild worden of de klant ontvangt 100% van het aankoopbedrag van het artikel retour. 

  2. Het artikel is onbeschadigd, de originele verpakking is beschadigd c.q. geopend maar het artikel voldoet aan de overige voorwaarden gesteld, conform onze algemene voorwaarden artikel 8. Het artikel kan omgeruild worden of de klant ontvangt 90% van het aankoopbedrag van het artikel retour. 

  3. Het artikel is onbeschadigd, de originele verpakking ontbreekt. Het artikel voldoet aan de overige voorwaarden gesteld,conform onze algemene voorwaarden artikel 8. Het artikel kan omgeruild worden of de klant ontvangt 80% van het aankoopbedrag van het artikel retour. 

De klant wordt binnen 14 dagen na ontvangst van het retour gestuurde artikel op de hoogte gesteld van het oordeel van de deskundige. Indien de klant akkoord gaat met het oordeel van de deskundige kan het artikel omgeruild worden of zal Weids Wonen & Slapen het overeengekomen bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 werkdagen overmaken.

Indien de klant niet akkoord gaat met het oordeel blijft het artikel eigendom van de klant en dient de klant, voor eigen rekening, binnen een termijn van 14 werkdagen het product op de locatie van aflevering (lees het retouradres van Weids Wonen & Slapen) op te halen.


Creditering
Voor het terugbetalen van reeds betaalde bedragen heeft Weids Wonen & Slapen het bankrekeningnummer van de klant nodig. Klanten uit BelgiŽ, Luxemburg en Duitsland dienen tevens het IBAN en BIC/Swift nummer van hun eigen bank te vermelden. Let op: het rekeningnummer dat de klant opgeeft voor de terugbetaling dient gelijk te zijn aan het rekeningnummer waarvan de klant de betaling aan Weids Wonen & Slapen heeft gedaan. Dit i.v.m. eventuele fraude met terugbetalingen. Reeds betaalde bedragen worden uiterlijk binnen 14 dagen aan de klant terug betaald.

qshops-keurmerk
klantbeoordeling Kiyoh

Weids Wonen & Slapen

Word Wakker Slaap Lekker
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Door gebruik te maken van deze website-webshop, gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden en Privacy- en Cookie verklaring
Copyright © Weids Wonen & Slapen, All rights reserved.