menubalk

Lattenbodem

Tot een goed slaapsysteem behoort nog steeds de lattenbodem. Een goede lattenbodem is voorzien van gelaagde gebogen beukenhouten latten. Een lattenbodem is net als het matras een lichaamsondersteunend onderdeel van een bed. De lattenbodem wordt in het bedframe geplaatst, waarna het matras erop geplaatst wordt. Een goede lattenbodem verdeelt het gewicht van de persoon gelijkmatig, zodat de persoon in een bed met een lattenbodem comfortabel slaapt.

Klik hieronder op de links om direct een lattenbodem naar keuze online te bestellen:


Uitvoering van een lattenbodem

Een lattenbodem kunt u in diverse uitvoeringen (vlakke lattenbodem, hand verstelbare lattenbodem en een elektrisch verstelbare lattenbodem) en kwaliteiten vinden. De latten van een kwaliteits- lattenbodem kunnen elk onafhankelijk van elkaar omhoog of omlaag bewegen. Er zijn grote kwaliteitsverschillen in lattenbodem. Over het algemeen geldt: hoe meer latjes er in een lattenbodem zitten, des te beter is de ondersteuning. Ook maakt het veel uit of de latjes binnen het frame van de lattenbodem zijn gemonteerd of juist over het frame van de lattenbodem hangen. Wanneer ze over de frame van de lattenbodem hangen heeft u over de gehele breedte van uw bed dezelfde ondersteuning. Dit is niet het geval wanneer de latjes binnen het frame van de lattenbodem gemonteerd zijn.

U kunt ook een lattenbodem kopen waarbij het hoofd- rug- en voeteneinde in hoogte versteld kunnen worden (eventueel met infrarood-afstandsbediening). Een in hoogte verstelbaar (elektrisch bedienbaar) hoofdeinde en rugdeel van de lattenbodem is vooral comfortabel voor mensen die willen lezen of ontbijten in bed, men kan dan gewoon blijven liggen en vervolgens het hoofdeinde omhoog brengen totdat men zit. Een verstelbaar voeteneinde van een lattenbodem is vooral prettig voor mensen die ontspannen willen liggen of hun benen hoog moeten houden in verband met een blessure of ter stimulering van de bloedsomloop. U kunt ook een lattenbodem kopen waarbij u de knieholte actief kunt ondersteunen, dit komt zowel ten goede aan het zitcomfort maar is ook erg prettig voor als u de nodige rug problemen heeft.


Let op! Koop geen berkenhouten bodems. Dit zijn de goedkopere lattenbodems die maar een aantal jaar meegaan.

De voordelen van een lattenbodem zijn:

  • een lattenbodem geeft zeer goede ondersteuning aan het matras én het lichaam
  • een lattenbodem geeft een zeer goede vorming
  • een lattenbodem is in elektrisch verstelbare uitvoering betaalbaar
  • een lattenbodem zorgt voor goede ventilatie van het matras
  • een lattenbodem met bovenliggende kappen heeft geen harde randen
  • een lattenbodem met verschillende zone ondersteuning (bij de schouder, taille en heup) kan helpen om lichamelijk klachten op te lossen.

De nadelen van een lattenbodem zijn:

  • er zijn nog steeds slechte lattenbodems op de markt
  • niet elke lattenbodem is geschikt voor een pocketveer matras (aanbevolen wordt minimaal een 24 lats lattenbodem)

Weids Wonen & Slapen levert vlakke lattenbodems, hand verstelbare lattenbodems (ook voor kinderbedjes) en elektrisch verstelbare lattenbodems. Daarbij zijn er voor de lattenbodems ook verschillende accessoires beschikbaar.
qshops-keurmerk
klantbeoordeling Kiyoh

Weids Wonen & Slapen

Word Wakker Slaap Lekker
Door gebruik te maken van deze website-webshop, gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden en Privacy- en Cookie verklaring
Copyright © Weids Wonen & Slapen, All rights reserved.