menubalk

Kussenwijzer

Een hoofdkussen is minstens zo belangrijk als een matras. Een kussen moet uw nek en hoofd ondersteunen door de ruimte tussen uw hoofd en het matras op te vullen. Veel mensen liggen echter veel te lang op hun huidige hoofdkussen. Een hoofdkussen moet om de ca. 5 jaar worden vervangen. Doordat het kussen in die 5 jaar veel transpiratievocht heeft opgenomen, is niet alleen de kracht er uit, bovendien is het erg onhygiŽnisch om nog langer op het kussen te blijven liggen. In 5 jaar tijd is hier een groot nest van schimmels en bacteriŽn ontstaan.

Een goed hoofdkussen is heel erg persoonlijk en daarom moeilijk om te adviseren. Een belangrijke adviesregel is, op een hard matras bent u een dik kussen nodig en op een zacht matras een dunnere. Doordat u op een zacht matras verder met uw schouders in het matras wegzakt is de ruimte die opgevuld moet worden tussen uw hoofd/nek en het matras kleiner, dan wanneer u op een hard matras ligt. Ook zij-slapers hebben om die reden een dikker kussen nodig. Buikslapers krijgen het advies om voor een dun kussen te kiezen, omdat er hier nauwelijks ruimte is tussen het hoofd en het matras en bovendien hun ruggenwervel niet in de juiste houding komt te liggen door een dik kussen.

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en vormen hoofdkussens op de markt. Voor wie welke hoofdkussen en kussenvulling geschikt is hangt af van meerdere factoren. Iedere hoofdkussen en kussenvulling heeft zijn voor- en nadelen. Wij zetten de soorten hoofdkussens voor u op een rijtje.

Wollen hoofdkussen

Een wollen hoofdkussen blinkt vooral uit in de fantastische (transpiratie-) vochtopname én wellicht nog wel belangrijker dat het vocht ook heel snel weer aan de buitenlucht afgeeft. Daardoor voelt een wollen hoofdkussen dus ook nooit klam aan. En natuurlijk is slapen op een wollen hoofdkussen lekker zacht. Wol van goede kwaliteit bevat tevens wolvet (lanoline), die er o.a. voor zorgt dat de wol niet uitdroogt en de wol vuil afstotend maakt. Een wollen hoofdkussen is een medium tot stevig kussen. Tip! kies een wollen hoofdkussen die met wol nagevuld kan worden, zodat je het kussen altijd kunt aanpassen naar eigen smaak.

Klik hier om direct uw wollen hoofdkussen online te kopen


Donzen hoofdkussen

Een donzen hoofdkussen is als slapen met het hoofd in de wolken. Hoe hoger het donspercentage hoe zachter het kussen is. Een donzen hoofdkussen is goed vormbaar en daarmee gemakkelijk aan te passen aan elke slaaphouding. Een donzen hoofdkussen moet u wel elke dag even opkloppen. Een donzen hoofdkussen heeft een uitstekend vocht opnemend vermogen en is goed wasbaar (lees wel eerst goed het wasvoorschrift).

Klik hier om direct uw donzen hoofdkussen online te kopen


Latex hoofdkussen

Een latex hoofdkussen is een vormvast kussen, ideaal voor wie een stabiele ondersteuning verlangt. Latex is 100% natuurlijk materiaal (melksap van de de rubberboom). Door zijn vaste vorm geeft het latex kussen een uitstekende steun aan het hoofd en de nek. Door latex in een speciale vorm te gieten vormt het latex hoofdkussen zich perfect aan de contouren van uw hoofd. Het latex hoofdkussen is verkrijgbaar in verschillende hoogtes en modellen en geschikt voor zij- en rugslapers.

Klik hier om direct uw latex hoofdkussen online te kopen


Traagschuim hoofdkussen

Een (NASA) traagschuim hoofdkussen ondersteunt de drukpunten van het hoofd, waardoor je hoofd en ruggengraat in een rechte natuurlijke houding blijven liggen. Bij een traagschuim hoofdkussen vormt de vulling, het traagschuim, onder invloed van warmte en druk zich volledig naar de contouren van het hoofd. Hierdoor komen je spieren tot rust en kan het kussen gewrichts-- en spierpijn verminderen, tevens wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Een traagschuim hoofdkussen is geschikt voor zowel rug- als zijslapers.


Klik hier om direct uw traagschuim hoofdkussen online te kopen


Katoenen hoofdkussen

Een katoenen hoofdkussens is wellicht het meest flexibele kussen van allemaal. 100% allergie vrij, doordat het tot op hoge temperatuur in de wasmachine gewassen kan worden. Een katoenen hoofdkussen met een zacht en 100% puur katoenen tijk zorgt voor een heerlijk en natuurlijk slaapklimaat. Katoen heeft een uitstekend vocht adsorberend als ook ventilerend (ademend) vermogen. Een katoenen hoofdkussen is goed vormbaar en geschikt voor zowel buik-, zij- als rugslapers.

Klik hier om direct uw katoenen hoofdkussen online te kopen


Kapok hoofdkussen

Een hoofdkussen gevuld met kapok is een 100% natuurlijk kussen. Kapok is een plantendons (van de kapoknoot) die bestaat uit een natuurlijke holle vezel, waardoor het uitermate geschikt is als vulling voor o.a. hoofdkussens. Kapok is echter wel een iets stugger materiaal, waardoor het kussen dan ook wat steviger aanvoelt. Met name in de zomer is slapen op een kapok kussen heerlijk, omdat door de uitstekende vochtopname het kussen heerlijk koel aanvoelt tijdens zwoele nachten. Een ideaal kussen voor mensen die veel transpireren. Een kapok hoofdkussen is geschikt voor zowel zij- als rugslapers.

Klik hier om direct uw kapok hoofdkussen online te kopen


Tencel hoofdkussen

Tencel, zacht als zijde, sterk als polyester, koel als linnen en warm als wol. 100% natuur en biologisch afbreekbaar! Een Tencel hoofdkussen is goed vormbaar en minder stug dan een kapok kussen. Een Tencel hoofdkussen is heerlijk warm in de winter en lekker koel in de zomer. Geschikt voor buik-, rug- en zijslapers.


Klik hier om direct uw Tencel hoofdkussen online te kopen


Zijden hoofdkussen

Een zijden hoofdkussen is 100% natuurlijk, heeft een absorptievermogen van 30% van haar eigen gewicht en geeft de geabsorbeerde vochtigheid onmiddellijk weer af aan de lucht. Een zijden hoofdkussen vangt temperatuurverschillen van het lichaam op waardoor een aangenaam warmte-evenwicht tot stand komt. Een zijden hoofdkussen trekt geen stof aan en is daarmee anti-allergisch en bestand tegen huisstofmijt. Een zijden hoofdkussen is heel goed vormbaar, heerlijk warm in de winter en lekker koel in de zomer. Geschikt voor buik-, rug- en zijslapers.

Klik hier om direct uw zijden hoofdkussen online te kopen


Synthetisch hoofdkussen

De grondstof voor de vulling van een synthetisch hoofdkussen bestaat voornamelijk uit polyester. Een hoofdkussen met een synthetische vulling is gemakkelijk te wassen en kan in de wasmachine. De vulling van het synthetisch hoofdkussen is zacht, licht en flexibel. Naast de aangename prijs, is het ook anti-allergisch en lekker licht. Een synthetisch hoofdkussen is verkrijgbaar in verschillende hoogtes en modellen. Geschikt voor buik-, rug-, en zijslapers.

Klik hier om direct uw synthetisch hoofdkussen online te kopen


Voedings- en relaxkussen

Een heerlijke kussen ter ondersteuning terwijl u aan het lezen bent en ideaal om vanuit bed lekker televisie te kijken of een kussen voor ondersteuning tijdens het voeden van uw baby. 

Klik hier om direct uw voedings- en relaxkussen online te kopen


Nek- en steunkussen

Een nekkussen en steunkussen kenmerkt zich door het gebruik van meerdere vullingen. Een (nek)steun van een vormvast materiaal (bijvoorbeeld latex) voor de extra steun en het gedeelte waar het hoofd op komt te liggen gevuld met een zachtere (bijvoorbeeld synthetische) vulling. Zo word er gebruikt gemaakt van de goede eigenschappen van meerdere soorten vullingen. De nek- en steunkussens zijn in diverse diktes en hardheden te verkrijgen. Geschikt voor met name zijslapers en bij een laag model ook voor rugslapers.

Klik hier om direct uw nek- en steunkussen online te kopen


Reiskussen

Een reiskussen is een klein van formaat, compact en licht. Een reiskussen is ideaal voor onderweg in de trein, auto of bijvoorbeeld vliegtuig.

Klik hier om direct uw reiskussen online te kopen


Silvana Support hoofdkussen

Een heel populair neksteun kussen is de Silvana Support. Deze is in diverse hardheden te verkrijgen.

Klik hier om direct uw Silvana Support hoofdkussen online te kopen


Welk hoofdkussen voor welke slaper?

Traditionele slaper
Heeft geen voorkeur voor een speciale slaappositie. Voorkeur voor donzen of vormbaar (water/lucht) hoofdkussen, want door het vormen is een hoofdkussen geschikt te maken voor de meeste slaaphoudingen.

Mensen die naast slapen ook lezen of televisie kijken in bed. Hoofd moet het liefst wat hoger liggen. Voorkeur voor een hoger en harder hoofdkussen.

Buikslapers
Ademhalen tijdens de slaap is hier een belangrijk aspect. Ademhalen op de buik is lastig bij hoge donzen/verenkussens, omdat u in het hoofdkussen wegzakt. Voorkeur voor een laag hoofdkussen, zodat dat de nek zo min mogelijk gestrekt wordt.

Neksupport
Mensen die extra ondersteuning van de nek willen kiezen voor een verdikking ter hoogte van de nek, een soort Ďnekrol'.

Reizigers
Mensen die beddengoed meenemen op reis. Voorkeur voor een klein, lichtgewicht hoofdkussen (bijvoorbeeld een luchtkussen) dat goed te vormen is.
qshops-keurmerk
klantbeoordeling Kiyoh

Weids Wonen & Slapen

Word Wakker Slaap Lekker
Door gebruik te maken van deze website-webshop, gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden en Privacy- en Cookie verklaring
Copyright © Weids Wonen & Slapen, All rights reserved.