menubalk

Dekbedovertrek

Hieronder vindt u een toelichting op de verschillende dekbedovertrek stof soorten en advies richtlijnen bij de aanschaf van een dekbedovertrek.

Dekbedovertrek Katoen

Katoen is een zuiver natuurproduct. Het is de meest gebruikte textielvezel in de bedrijfskleding en tevens ook de meest veelzijdig toegepaste textielvezel. Katoen heeft o.a. als eigenschap: groot vocht absorberend vermogen, ventilerend en isolerend en kan gewassen worden.

Dekbedovertrek Percal

Percal is de fijnste kwaliteit katoen. Stof mag pas percal heten wanneer er een bepaalde hoeveelheid draden per inch in verwerkt zijn. Een heel fijn geweven en soepele stof dus.

Dekbedovertrek Satijn

Door de speciale weeftechniek kunnen de garens heel dicht op elkaar worden geweven. Dit geeft de stof een soepel en luxe glanzende uitstraling

Verschil tussen Satijn en Percal

De voordelen van satijn- en percal katoen zijn de soepel- en zachtheid. Percal is minder glad (glimt minder) dan satijn waardoor sommige mensen percal boven satijn verkiezen.

Dekbedovertrek Flanel

Flanel is een textielsoort die gemaakt is van los gesponnen garen dat in het algemeen geruwde katoenen stof is.
 

Dekbedovertrek aankooprichtlijnen

Welke maat heb ik nodig?

De maten van een dekbedovertrek worden altijd weergegeven als breedte x lengte en in centimeters).


Breedte dekbedovertrek

  • matras van 70 t/m 90 cm breed = 1-persoons dekbedovertrek van 140 cm breed.
  • matras van 120 t/m 140 cm breed = 1-persoons dekbedovertrek van 160 cm t/m 2-persoons dekbedovertrek van 200 cm breed.
  • matras van 160 t/m 180 cm breed = 2-persoons dekbedovertrek van 240 cm breed.
  • matras vanaf 200 cm breed = 2-persoons dekbedovertrek van 260 tot 270 cm breed.

Er is geen verschil tussen de maten van uw dekbed en uw dekbedovertrek. De fabrikanten voorzien dat de overtrek precies zal passen. Vaste regel is dat uw dekbed (en dus uw dekbedovertrek) een 20 tot 30 cm breder moet zijn dan uw matras. Bekijk dus goed de afmetingen van uw matras (en uw dekbed) voor u een dekbedovertrek koopt.

Let op!
* Een 1-persoons dekbedovertrek (t/m 160 cm breed) wordt standaard geleverd met 1 kussensloop, * een 2-persoons dekbedovertrek (boven 160 cm breed) met 2 kussenslopen.

Lengte dekbedovertrek

Bent u groter dan 1,80 m dan is het aangeraden om een dekbed (en dus een dekbedovertrek) te nemen dat 220 cm lang is. Bent u kleiner dan 1,80 m of slaapt u graag met de voeten bloot dan kunt u genoegen nemen met 200 cm. Veel van onze dekbedovertrekken passen echter op een dekbed van zowel 200 als 220 cm (aangegeven als 200/220).

Wasvoorschriften katoenen dekbedovertrek

Nieuw bedtextiel. De eerste à tweede keer wast u het beddengoed met een overdosis aan vloeibaar wasmiddel, minstens twee maal de gebruikelijke hoeveelheid. Daarna goed spoelen. Niet laten weken.

Dekbedovertrek wassen

Voor het wassen keert u altijd uw overtrekken en slopen binnenstebuiten. Kies een kreukherstellend wasprogramma op 40°C. Let op dat u niet meer dan 2½ à 3 kg in uw wasmachine stopt. In de praktijk betekent dat twee één persoons overtrekken of één tweepersoonsovertrek met bijbehorende slopen. Let u er wel op dat u donkere kleuren apart wast!

Wij adviseren vloeibare wasmiddelen te gebruiken. Dit komt uw kostbare bedtextiel zeker ten goede! Let erop, indien u gebruik maakt van een uitgestelde start: zet de wasbol rechtop en verzeker uzelf ervan dat deze tijdens de wachttijd niet om zal vallen. Wij adviseren geen wasverzachter te gebruiken. Wilt u uw was wel zacht hebben, dan kunt u een beetje azijn in het wasverzachterbakje doen (half dopje).

Dekbedovertrek drogen en Strijken

Direct na het beëindigen van het wasprogramma dient u uw bedtextiel uit de wasmachine te halen en te drogen. Laat IN GEEN GEVAL uw bedtextiel in natte toestand (in de wasmachine) liggen. Dus niet (in)weken, ook bij handwas niet stil laten staan. Denk aan de zogenaamde spoelstop (bij sommige wasautomaten in te stellen, hierdoor blijft het water ook staan)! Voor easy care (weinig of niet bijstrijken): doe uw bedtextiel 5 à 10 minuten in de droger en hang het direct hierna op. Dit geeft het mooiste resultaat. 

Als uw overtrek hangend gedroogd is zal in de meeste gevallen strijken nauwelijks nodig zijn. Wanneer u uw bedtextiel buiten droogt, laat het dan nog binnenstebuiten zitten om het bleken door de zon tegen te gaan. Wilt u uw bedtextiel geheel in de wasdroger drogen, dan kan dit op een lagere temperatuur en een kort programma of korte tijd.
qshops-keurmerk
klantbeoordeling Kiyoh

Weids Wonen & Slapen

Word Wakker Slaap Lekker
Door gebruik te maken van deze website-webshop, gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden en Privacy- en Cookie verklaring
Copyright © Weids Wonen & Slapen, All rights reserved.